10/12/15 06:09
(http://www.klassa.bg/)

Рекетьорите от „Биволь“ пристанаха на банкера беглец

 По информация от наш чуждестранен източник и в потвърждение на множеството твърдения на „Биволь” за подадени от Чобанов и компания през последните месеци сигнали до прокуратурите на различни европейски държави стана известна новата схема за манипулация на вече познатите ни медийни рекетьори. Този път на прицел са трима известни (както твърди сайтът „Фрогнюз“) политици, и то броени дни преди местните избори. Добре планирано, но доста елементарно като изпълнение. С две думи - изцяло в стила на медийните изнудвачи от „Биволь” и техните душеприказчици от „Фрогнюз“. Каква е схемата на манипулацията? Атанас Чобанов изпраща абсурдни сигнали срещу Делян Пеевски, Бойко Борисов и Ахмед Доган до различни европейски прокуратури, към които прилага пасквилите на „Биволь” за „Булгартабак”, добре гарнирани с твърдения за политическа корупция, пране на пари, контрабанда, връзки с ислямистки групировки и какви ли не още небивалици. И чака. След като някоя европейска прокуратура или полицейски орган образува проверка или предварително проучване, което е нормална практика при всеки подаден сигнал, Чобановците се снабдяват с удостоверение за образуваната проверка срещу горепосочените лица и поредната медийна манипулация е готова да стартира. Какво следва? Полученото удостоверение за образуваната проверка или проучване (в случая от Лихтенщайн) се публикува с изтрити имена на проверяваните лица, но в друг братски на рекетьорите сайт, а именно – в изцяло контролирания от Цветан Василев сайт „Фрогнюз”. Публикацията е представена като „сензация” и е гарнирана с пикантни намеци колко сериозна била проверката и как дори Брюксел се бил заинтересувал. Още по-пикантно за читателите е заличаването от страна на рекетьорите на имената на уж замесените политици. Имената им „Фрог” вероятно ще разкрие малко преди изборите, за да се опита да се възползва максимално от манипулацията. Е, защо да се чака толкова, няма да се учудим, ако заличените имена са именно на Делян Пеевски, Бойко Борисов и Ахмед Доган - все обичайните „заподозрени”, които са основни персонажи в повечето „журналистически” излияния на „Биволь”, „Фрогнюз”, „Клуб Z”, „Дневник” и другите сайтове на групировката Василев – Донев – Прокопиев. А причината също е ясна – идват местни избори и трябват нови компромати. Симбиозата в случая между „Биволь“ и „Фрогнюз“ показва явния синхрон между действията на слугите на Василев – Атанас Чобанов и Огнян Стефанов надпреварващи се да обслужват избягалия от правосъдието бивш банкер и неговата клика от крадци на активите, закупени с пари на КТБ. Първият сайт изнася безумни твърдения и засипва всякакви чуждестранни разследващи органи с псевдосигнали, а другият случайно разбира за някаква проверка в чужбина и стартира манипулацията, като публикува „сензационното“ удостоверение със заличените имена.

 

 

Да, нищо няма да откаже и „Телеграф“ да разкрива истината за откраднатите милиарди от КТБ, истината за бандата на Цветан Василев, нагло присвоила активи като БТК, „Петрол“, „Техномаркет“, „Дунарит“ и други предприятия, купени с парите на вложителите. Истината за Пиер Луврие, Гриша Ганчев, Танков, Миролио и другите съратници на криещия се от правосъдието ексбанкер.

А за това как действат медийните рекетьори от „Биволъ” четете в „Телеграф”. Ние сме по горещите им следи и ще изнесем цялата истина за Атанас Чобанов, Асен Йорданов и компания докрай, без да спестим нищо на читателите си. Пострадалите от рекета на медиите им хора вече искат да говорят. 

 

Делян Пеевски: Това е поредният опит за компромат

Запитан по темата от „Телеграф”, Делян Пеевски отговори: „Това е поредният опит за компромат след приключилото с пълно фиаско разследване срещу мен, организирано от групата на Цветан Василев в Австрия, при което бяха използвани изцяло скалъпени от организаторите твърдения за заплахи. Това разследване бе прекратено от австрийската прокуратура. Нищо не ме притеснява и нищо няма да ме накара да спра да се боря за истината за КТБ и откраднатите активи. Ще изчакам да приключи и този фарс, след което ще използвам всички законови възможности, като ще заведа съдебни дела срещу организаторите и на тази инсинуация.”

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване