10/12/15 05:00
(http://pik.bg)

Рекорд! България е осма в класацията по усвояване на евросредства в Европа

Рекорд! България е осма в класацията по усвояване на евросредства в Европа

Тази година сме добавили към БВП на страната си повече от 4% от това, че сме усвоявали изцяло и напълно европейските средства. Това заяви вицепремиерът на Европейската комисия Кристалина Георгиева пред журналисти.  Тя подчерта, че за първи път страната ни е в челната десятка по усвояване, а именно на осмо място. По думите й това за българските граждани означава по-добри условия на живот, повече работа и възможност за младите да общуват с приятелите си в цяла Европа. 
Тя поздрави правителството за това и изтъкна, че е много важно за България в този труден момент за Европа, да може изцяло и напълно да ползва предимството от членството си. 
По-късно Георгиева присъства с министър-председателя Бойко Борисов и министъра на околната среда и водите на проверка на депото за отпадъци край Перник. Пред медиите там тя припомни, че преди година европейските фондове са били спрени и само с решителността на това правителство, живота на хората е станал по-добър. Кристалина Георгиева изтъкна, че усвояването на европейските фондове не означава само да се реализират проекти, а и работни места за хората.. Георгиева сподели, че се гордее, че страната ни е между водещите в усвояването на европейските средства. 
Според нея е изключително важно местното ръководство да предлага добри проекти и увери, че те ще бъдат подкрепени. По думите й България е най-големият нетен бенефициент, най-много получава спрямо това, което дава в ЕС, но допреди една година това нищо не е означавало, защото не сме усвоявали парите. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване