10/12/15 10:49
(http://pik.bg)

Фандъкова: Между 8 и 10 милиона лева годишно Столична община отделя за дофинансиране на общинските болници

Фандъкова: Между 8 и 10 милиона лева годишно Столична община отделя за дофинансиране на общинските болници

Между 8 и 10 милиона лева годишно Столична община отделя за дофинансиране на общинските болници. Това каза Йорданка Фандъкова кандидат за кмет на София издигнат от ПП ГЕРБ по време на среща с работещите в IV дентален център.

Фандъкова уточни, че тези пари се дават за дейности, които не са поети от НЗОК и за болниците в София това е много сериозна помощ. „Когато има забавяне в плащанията от касата, благодарение на тези средства болниците успяват да се развиват“, посочи кандидат-кметът на Столична община.

По думите й, сега се подготвя проектобюджетът на Столична община за следващата година, но в него ще бъде заложено да се продължи с политиката за инвестиции и за подпомагане на общинските болници. Фандъкова припомни, че преди няколко години, когато е бил ликвидиран здравния холдинг всички общински лечебни заведения са били в много тежко финансово състояние. „IV дентален център пое една огромна тежест след решението на СОС за ликвидиране на бившата вече Зъботехническа лаборатория и денталния център пое задълженията на лабораторията и постепенно ги изплаща“, каза тя.

Според нея след ликвидирането на здравния холдинг са предприети оздравителни мерки от ръководствата на всички лечебни заведения. „Някъде са много успешни, някъде има, какво да се прави, но общината има специална целенасоченост в политиката на общинското здравеопазване“, посочи Фандъкова.

„Това е една малка част от общата система на здравеопазване в София, но се надявам, че Министерството на здравеопазването ще реализира добри реформи, за да може болниците навсякъде да са добре. Не е тайна, че в София е най-доброто здравеопазване, като от общинските, държавни, университетски и частни болници Най-добрите лекари са тук“, допълни кандидат-кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване