10/13/15 22:22
(http://www.klassa.bg/)

Лавров: Терористичен акт е обстрелът на руското посолство в Дамаск

 Руското посолство в Дамаск е било обстрелвано, предаде РБК, позовавайки се на първия секретар на дипломатическата мисия Едуард Курбанов. По негови думи два снаряда са уцелили сградата на посолството, но няма пострадали. Според Курбанов в този момент около посолството е имало шествие в подкрепа на действията на Русия в Сирия.

Падането на двата снаряда върху посолството предизвика паника сред събралите се отпред около 300 души, съобщи фотограф на АФП от мястото на събитието.

Според основния източник на мъдростта относно Сирия за много издания и агенции - базирания в Лондон Сирийски център за наблюдение на човешките права - ракетите са изстреляни от източните райони на столицата, където има ислямски бунтовници.

Руското посолство и друг път е било подложено на подобни атаки. На 21 септември Москва поиска „конкретни действия", след като снаряд удари сградата на посолството.

Външният министър на Русия Сергей Лавров определи случилото се като терористичен акт и заяви, че извършителите искат да всеят страх у борците с тероризма.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване