10/13/15 07:58
(http://www.dnevnik.bg/)

Полицията спира наблюдението на посолството в Лондон, където се укрива Джулиан Асанж


Полицията в Лондон обяви, че вече няма да разполага постоянно полицаи пред посолството на Еквадор, където се укрива основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асанж от 2012 г. насам, предаде Би Би Си, позовавайки се на съобщения на полицията.

От Метрополитън полис са обявили, че вече са похарчили 12.6 млн. паунда за охраната около посолството и това вече "не е оправдано".

От "Уикилийкс" заявиха, че решението не променя положението на Асанж.

"Операцията за залавянето на Асанж продължава и ако той напусне посолството, ще бъдат положени всички усилия да бъде арестуван", заяви лондонската полиция.

"Макар да няма тактика, която да гарантира успех, в случай че Джулиан Асанж напусне посолството, полицията ще приложи редица явни и тайни тактики за арестуването му", казаха органите на реда.

Денонощното полицейско наблюдение предизвикваше спорове отчасти по финансови причини. Лондонската полиция заяви, че от гледна точка на ограничените й ресурси и множеството различни заплахи за столицата е било преценено, че вече не е целесъобразно постоянно да бъдат държани нейни служители пред посолството.

Властите в Швеция искат да разпитат австралиеца във връзка с предполагаемо изнасилване през 2010 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване