10/14/15 07:53
(http://www.klassa.bg/)

Boeing представи материал, който се състои от 99.99 процента въздух

 Boeing представи най-леката в света метална структура. 99.99 процента от материала са кухи и всъщност се състоят от въздух, пишеMailOnline. Компанията посочва, че революционният материал е 100 пъти по-лек от стирофом и може да е бъдещето на конструирането на летателни машини. Той е толкова лек, че би могъл е да се постави върху глухарче, без да го смачка, а микрорешетъчната му структура е толкова здрава, че опаковано с него яйце ще остане здраво, ако падне от 25-тия етаж.
Материалът се състои от тризмерни отворени килийки от полимер, направени от свързани една с друга кухи тръбички. Всяка от стените на килийките е 100 пъти по-тънка от човешки косъм. Изобретателите на материала виждат основното му приложение в създаването на структурни компоненти за самолетостроенето. Наред с изключително ниската си плътност, микрорешетката се отличава и с безпрецедентно механично поведение, включително пълно възстановяване след компресия и забележително високо поглъщане на енергия. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване