10/14/15 08:50
(http://www.cross-bg.net/)

Ексклузивно за "КРОСС" - продължение на интервюто с летеца-космонавт Александър Александров, генерал-майор, герой на България и герой на СССР

/КРОСС/ Ексклузивно за "КРОСС" - продължение на интервюто с летеца-космонавт Александър Александров, генерал-майор, герой на България и герой на СССР. - Само политическо ли е наистина споразумението с Полша за ремонта на двигателите на "МИГ-29"? - Смятах да си замълча, но разгърнатата медийна кампания от последните дни ме провокира да дам отговор и на този въпрос. Съгласно Решение 2014/512/ОВППС на Съвета от 31.07.2014г., член 2, ал.4 забраните не се отнасят за „предоставянето на резервни части и услуги, които са необходими за поддръжката и безопасността на наличния капацитет в рамките на Съюза". Ето защо са спекулативни твърденията на един юрист, че съгласно този документ ние нямаме право да продължим да си поддържаме „МиГ-29", използвайки услугите на производителя РСК"МиГ". Неподдържайки техниката, с която разполагаме, ние нарушаваме изискванията на НАТО всяка страна да поддържа боеготовността си, като с това да допринася за колективната сигурност. Продължавам с „политическото" решение за ремонта на двигателите. Само ще кажа накратко сегашната и бъдещата схеми, а всеки сам да прецени.   До сега МО е работило директно с руския поизводител на изтребителите „МиГ-29", а именно с РСК"МиГ", която е 100% държавна фирма. Договорите бяха сключвани след договаряне по заявки от МО. Полската схема обаче, е „по-елегантна"
Публикувана на 10/14/15 08:50 http://www.cross.bg/rysiya-dvigateli-rskmig-1484197.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване