10/14/15 17:35
(http://pik.bg)

Жители на кв. Владислав Варненчик присъстваха на лекция за остеопорозата със съдействието на кандидата за районен кмет Николай Костадинов

Жители на кв. Владислав Варненчик присъстваха на лекция за остеопорозата със съдействието на кандидата за районен кмет Николай Костадинов

Лекция на тема „Остеопорозата – тихият крадец” изнесе пред жителите на варненския квартал „Владислав Варненчик” д-р Божанка Георгиева. Събитието се проведе по инициатива на кандидата за районен кмет от ГЕРБ Николай Костадинов и кандидатите за общински съветници от партията Николай Георгиев, Марица Гърдева, Жельо Алексиев, Ваня Вълчева, Сашо Димитров и Станислав Йорданов.

Хората се запознаха с причините за развитие на  прогресивното заболяване на скелета, което се характеризира с намалена костна маса и структурни изменения на костната тъкан, които водят до повишена чупливост и последващ риск от счупвания. Лекторът д-р Божанка Георгиева запозна участниците в събитието с процеса на намаляване на костното вещество и разреждането на костната тъкан, което напредва бавно и незабележимо през годините. Тя ги информира и какви са начините за предпазване от болестта.

 Преди началото на лекцията Николай Костадинов запозна присъстващите  с приоритетите си за развитие на района, а кандидатите за общински съветници отговаряха на въпросите на гражданите и се запознаха с някой от най-наболелите проблеми, които ги вълнуват.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване