10/14/15 15:47
(http://www.cross-bg.net/)

Илияна Йотова: Френският парламент е категорично в подкрепа на общоевропейската гранична полиция и създаването на "горещи точки"

/КРОСС/ "Депутатите от националния парламент на Франция категорично подкрепят създаването на общоевропейска гранична полиция и възлагат много големи надежди на т.нар. "горещи точки" за обработване на молбите на бежанците по външните граници на ЕС", каза Илияна Йотова след съвместно заседание между Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП и депутатите от Комисията по европейски въпроси на Националната асамблея на Франция. Парламентаристите разговаряха повече от час и половина по въпросите на миграцията чрез видео връзка между Брюксел и Париж. Подчертана бе нуждата от коренно преразглеждане на Дъблинския регламент и задължителен квотен принцип на разпределение на бежанците между държавите членки. "Французите възлагат голяма надежда на "горещите точки", защото в тях ще става ясно кой наистина бяга от война и кой е икономически мигрант. Тези, които нямат право на бежански статут, ще бъдат връщани обратно в страните им на произход. "Затова в момента в евроинституциите създаваме списък с безопасни страни на произход", допълни Илияна Йотова. "Недопустими са думите на някои политици, включително и във Франция, които искат да превърнат страните по външната граница на ЕС в буферни зони за бежанци между конфликтните региони около ЕС и Западна Европа
Публикувана на 10/14/15 15:47 http://www.cross.bg/iiotova-iliyana-ohrana-1484268.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване