10/14/15 16:06
(http://pik.bg)

Караянчева алармира ОИК за нова предизборна проява на ДПС-Кърджали с участието на деца

Караянчева алармира ОИК за нова предизборна проява на ДПС-Кърджали с участието на деца

За пореден път Движението за права и свободи и кандидатът за кмет на Кърджали Хасан Азис въвличат непълнолетни в предизборната кампания, алармира народният представител Цвета Караянчева.  Тя подаде сигнал в ОИК заради организирания от ДПС  празник за деца-таланти под надслов „Кой е по-по-най“  на 18 октомври, неделя, в салона на театъра.

 Използването на деца за политическа реклама, макар и индиректно чрез артистичните им заложби, и обвързването им с инициативи на кандидати за кметове или общински съветници, е недопустимо и противоречи както на изборните правила, така и на етичните норми, категорична е Караянчева.

Преди броени дни ДПС и кандидатът за кмет Хасан Азис разпратиха покани до всички училища и детски градини  в общината за участие в конкурс за рисунка и есе на тема „„Моята мечта за Кърджали“, като творбите трябваше да бъдат изпратени по пощата или по електронен път до Общинския съвет на ДПС. След намесата на регионалния инспекторат конкурсът бе спрян. Сега инициаторите му повторно въвличат непълнолетни в предизборната си кампания под друга форма, което е груба демонстрация на безнаказаност, реагира Караянчева. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване