10/14/15 09:25
(http://pik.bg)

Народен съюз събира в листите си хора, интелигентни и можещи, идващи от частния сектор, доказали се мениджъри

Народен съюз събира в листите си хора, интелигентни и можещи, идващи от частния сектор, доказали се мениджъри

Повече от 150 души членове и симпатизанти на коалицията и граждани на Шумен аплодираха представянето на листата, в която влизат 10 души с водач Васил Христов, магистър по икономика, мениджър за България на Италианска компания, предприемач, работодател и собственик на месопреработвателно предприятие в община Шумен. Той представи и останалите кандидати за общински съветници.

Втори е адвокат Цветомир Ковчазов, трети в листата е Асен Йорданов, заместник-директор на Регионалния исторически музей. На 4 и 5 място са Симеон Симеонов и Иван Жечев, 6 и 7-мо място се заемат от Таня Белчева и Йорданка Янкова-Йорданова, следвани от Надежда Желева, Явор Янков и Божана Николова

Това, с което мога да помогна на нашите общински съветници като председател на комисията за европейски въпроси да се боря средствата, дадени ни от Европейския съюз да достигнат до максимален брой български общини, бенефициенти, частници, защото голяма част от тези пари са за частния сектор. Това обеща съпредседателят на КП "Народен съюз", лидер на "БРБ" и председател на комисията за европейски въпроси и контрол на еврофондовете в Шумен.

Той се зарече, ако "Народен съюз" успее да вкара достатъчен брой общински съветници в Шумен една от основните му задачи ще е контрола върху разходването на европарите и правилното им разпределение.
Танчев се върна в миналото и разказа, как още като експерт в министерството на финансите става свидетел на неправилното разпределение на средствата от еврофондовете и това го кара да напусне поста си във ведомството.

"В момента изпускаме милиони евро, поради факта, че имаме некачествена администрация. Същото е и на общинско ниво. А Шумен май е от общините, в които нищо не се случва. Като гледам тук живота е спрял", алармира народният представител.

"За нас като по-малка партия, ние искаме да работим за хората. Важното е, кой какъв хъс и каква жажда за работа има, а ние имаме много. Аз лично съм се оженил в България, искам детето ми да остане тука, искам по-добро образование и здравеопазване. Затова ние слагаме образованието на първо място", каза съпредседателят на "Народен съюз".

Според него през последните 25 години няма друго нещо освен образованието, от което да разберем, какво е демокрацията и как функционира тя." А демокрацията е огромна отговорност".
Малцинствата са важни , но не може само те да ни диктуват дневния ред и да слагат политиката на страната ни, как трябва да бъде и как не трябва, възмути се той.
"Аз нито се плаша от опонентите си, нито пък работата ме стряска, Денонощно пътуваме само и само да стигнем до максимален брой хора. Искаме да покажем, че има хора, който ги бива и могат , хора които имат опит в общинските дела и наистина могат да влияят. Дори понякога един човек да е, ако е достатъчно нахъсан може да промени нещата". Той призова хората много внимателно да следят, кой, какво говори и дали наистина го прави. Всички големи партии говорят големи приказки, но всъщност нищо не се случва. "Трябва хора, знаещи и можещи, идващи от частния сектор. Ясно ни е като млада формация , че не може да искаме всичко и че най-дългото пътуване започва с една малка крачица, та макар и миша да е , но важното е да е в правилната посока.

Социологическите проучвания показват, че хората искат нови политици, нови хора да участват в политическия процес. Големите партии на статуквото до голяма степен ни подтискат. Ние предприехме подхода с читави хора, които стоят пред вас. Макар че не ни дават по телевизията ние сме от тези хора, които работят на терен".

Светлин Танчев разказа и на аудиторията в Шумен, защо не подкрепя управляващото правителство и припомни, че още при преговорите за съставяне на правителство след последните парламентарните избори той не се е съгласил с техните предложения за вдигане на данъци и осигуровки. А на въпрос от страна на представителите на ГЕРБ, от къде страната ни ще намери пари, Танчев отговорил, че няма по-евтин финансов ресурс от заемния ресурс, с чийто довод те пък не са били съгласни. "След няколко месеца те ни помолиха да гласуваме за заем, точно затова, за което се скарахме", уточни той.

“Ние сме тук, за да подкрепим тези млади и ерудирани хора. Подкрепете ги и вие, защото те искат промяна на управлението в Шумен”. С тези думи се обърна към препълнената зала Цветан Манчев. “Ние не се стремим самоцелно към властта и затова не издигаме кандидат за кмет, но ние държим да имаме представителство в Общинския съвет, за да можем да оказваме пряк контрол при разходване на бюджетните средства. Да не допускаме корупционни практики и да прокарваме и подкрепяме политики, които са в полза на гражданите, ето това заслужава Шумен”, каза Манчев и призова хората да гласуват с бюлетина № 15.

Да подкрепят листата на Коалиция “Народен съюз” призова и Тодор Великов. Той каза, че е впечатлен от хората в нея. “Всички са с висше образование, всеки със своя професионален опит и знания, с място в обществото и може да помогне този град да се управлява по-добре, затова трябва да им се даде шанс”, добави той и поиска от хората в залата да възлагат задачи, да изискват срещи и отчети от тях.

Водачът на кандидатите за общински съветници на Коалиция “Народен съюз” Васил Христов определи листата като най-добрата за Шумен, предлагана досега. “Тя е от нови лица, алтернатива на статуквото, хора образовани, с амбиции, с модерно мислене и с визия за града. Искаме работеща икономика, развит туризъм, спорт, условия за младите хора, за да останат тук”, каза той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване