10/14/15 22:41
(http://www.klassa.bg/)

Порошенко се прави на Путин

 Президентът на Украйна Петро Порошенко последва примера на руския си колега Владимир Путин и се повози на съветски изтребител-прехващач Су-27, модернизиран в завода "Мигремонт". Снимка на тази знакова проява бе пусната от прессекретаря на Порошенко Святослав Цеголко в Twitter. Коментаторите на този кадър веднага си спомниха подобни прояви на Путин - той също вече се е возил на Су-27, след това летя с бомбардировач и самолет-амфибия за гасене на пожари Бе-200, така че Порошенко има още да наваксва, твърдят потребителите в социалните мрежи.

Всеки пети жител на Украйна смята, че страната се движи в правилната поска, но едва всеки трети се доверява на президента Петро Порошенко. Такова е заключението от септемврийския доклад на Международния фонд за избирателни системи (IFES), който е провел проучване. Повече от половината украинци (56%) смятат, че страната е тръгнала в неправилна посока след събитията на Майдана. В нито един регион на Украйна процентът на тези, които поддържат избрания от властите курс, не превишава 28%, а като цяло за страната процентът е 20.

На президента Петро Порошенко се доверяват 32% от украинците, а 62% от жителите не му се доверяват. За сравнение – преди година 69% от хората имаха доверие на президента.

Също толкова нисък е и рейтингът на премиера Арсений Яценюк, който също се ползва с 20% доверие (60% преди година). Виталий Кличко също губи довери и в момента са ползва с едва 25% подкрепа (43% преди година).

В доклада се отбелязва също така, че 49% от хората смятат, че страната им печели от по-тесните политически и икономически отношения с Европа, а едва 8% искат по-близки отношения с Русия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване