10/14/15 09:04
(http://pik.bg)

Проф. Генчо Начев: Не виждам нищо лошо във въвеждането на пръстов отпечатък при влизане в болница

Проф. Генчо Начев: Не виждам нищо лошо във въвеждането на пръстов отпечатък при влизане в болница

Не виждам нищо лошо в идеята за въвеждането на използване пръстов отпечатък при влизане в болница и при закупуване на лекарства. Това каза проф. Генчо Начев, директор на болница „Св. Екатерина” в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

„Не знам защо се вдига толкова аларма покрай нея”, заяви той. Според него използването на пръста не е вид влизане в личното пространство и по този начин няма възможност за спекулиране с лични данни. Той даде пример с това, че много училища в Англия са въвели децата да си купуват закуски именно по този начин. „Това няма да промени взаимоотношенията между лекар и пациент и пациентите ще получат същото обслужване”, посочи проф. Начев. „След въвеждането от 1 януари тази година на личните картите с регистрация като идентификация на пациенти, които влизат в болница, има за пръв път от 6-7 години насам задържане на хоспитализациите на това ниво, което са били. Всички знаем, че броят на хоспитализациите е изкуствено завишен и това е причината за недостатъчно финансиране на отделните пътеки”, добави още той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване