10/14/15 17:57
(http://pik.bg)

Скандал! Не пуснаха общински съветник в ресторант заради произхода му

Скандал! Не пуснаха общински съветник в ресторант заради произхода му

Скандал с мирис на дискриминация се разрази днес в Пловдив. Общинският съветник от ДПС и председател на УС на фондация „Рома” Антон Карагьозов беше изгонен от ресторант, защото там било забранено да се обслужват роми. За конфузната ситуация съобщи самият Kарагьозов, цитиран от Марица.бг.

Днес около 15 ч. съветникът и 16-годишният му внук Асен решили да хапнат супа и кебапчета в ресторант „Микона” на ул. „Преспа” в квартал „Изгрев”.

"Разгледахме менюто и поискахме да поръчаме, но сервитьорката ни отряза и ни помоли да напуснем. Попитах защо ни гони и тя отговори, че шефовете й били разпоредили да не обслужва хора от етноса", разказа възмутеният общински съветник.

На запитването на Марица.бг от ръководството на заведението категорично отказаха да са пускали подобна разпоредба. „Нямаме такава политика, не връщаме клиенти. Ще проверя какво се е случило”, заяви собственикът Николай Ангелов.

Антон Карагьозов обаче се закани, че ще наеме адвокат и ще търси отговорност от ресторанта. Сигнал ще бъде подаден и до Комисията за защита от дискриминация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване