10/14/15 08:44
(http://www.dnevnik.bg/)

Цветанов приглася на черния ПР на медиите на Пеевски, обяви Радан Кънев


Да се превръщат кандидатите за кметове на реформаторите в основен противник от ГЕРБ е заплаха за стабилността на държавата, обяви днес по Би Ти Ви съпредседателят на партията Радан Кънев. Той допълни, че от това блока печели, но страната губи.

Радан Кънев директно обвини лидера на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, че приглася на медиите на Пеевски срещу десните кандидати. Той допълни, че медиите на Пеевски на тези избори имат един враг - Реформаторския блок, а кандидатите на останалите партии "са добрички, защото си плащат". Първоначално Кънев обяви, че не може да спре Цветанов да им плаща, но в последствие уточни, че няма доказателства за такива действия.

Конкретният повод за позицията на съпредседателя на реформаторите е атаката срещу кандидат-кмета на партията във Варна Чавдар Трифонов, за който беше извадена информация, че е осъждан за шофиране след употреба на алкохол. "Разбира се, че знаех за този факт. Реабилитацията по тази присъда е настъпила през 2010 година. Атаката е грозна и глупава, и който я е започнал ще загуби, а Чавдар ще спечели. Това е като партийната книжка на Софиянски, двадесет години по-късно", обобщи Кънев.

Той допълни, че преди 8 години Трифонов е направил грешка, но е постъпил достойно, не е платил подкуп, за да се отърве и си е понесъл последствията. "Сега ситуацията е същата. Той не си плаща кръвнина на медиите на Пеевски и рекет за защита, срещу което получава атаките, но като седне в кметския стол, той ще е независим от Пеевски, защото не му е давал пари", каза още Кънев.

За него атаката е типичен черен ПР, защото седмица преди изборите се вади стара случка, срещу кандидатът, който качва най-много проценти във Варна и е сигурен участник на балотажа. Реакцията на премиера във "Фейсбук", Кънев пък обяви като опит да се замаже гафа на Цветанов, който коментирайки надълго и нашироко случая на своя пресконференция, се е включил в черния ПР.

"Политик, авторитетен, тежък, не може да приглася на черен ПР. Той се простреля в крака, това ще рефлектира на кандидата на ГЕРБ за Варна Портних, който не се появява и се надява Борисов и Цветанов да му спечелят изборите", каза още съпредседателят на реформаторите.

Той допълни, че статуса на Борисов е писан напрегнато и набързо от негов сътрудник, като дори не е имало време да се предаде типичният за премиера изказ. "Видях статуса още сножи. Направиха ми впечатление кавичките. Борисов не ползва в кавички, никога. Речта му тече без кавички", обясни Кънев.

В отговор на въпрос той каза, че е против контрабандата, пуши цзигари с алкохол, но не би използдвал държавни пари, за кампания срещу нея, визирайка съвместните билбордове и рекламни клипове на "Булгартабак" и Министерството на финансите.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване