10/15/15 11:09
(http://pik.bg)

Авангардна пешеходна пътека се появи в Пловдив

Авангардна пешеходна пътека се появи в Пловдив

Странна пешеходна пътека се появи в Пловдив, след като паважът на ул. "Иван Вазов" бе разбит за ремонт.

Очевидно при пренареждането белите павета са се разминали по шахматен начин. Зебрата е на оживено кръстовище и точно пред начално училище. Пловдивчани се чудят дали дефектът ще бъде отстранен по някакъв начин или ще се наложи някой ден съдът да умува коя от двете половини е вярната, за да отсъди в дело за катастрофа.

Едно е сигурно - никой не иска пак да бъдат разбивани паветата. Ул. "Иван Вазов" е една от знаковите за Пловдив, в началото на ХХ век се е наричала "Станционна" и е свързвала Гарнизонния клуб с гарата. По нея са минавали карети, празнично облечени хора. Тук са построили къщите си едни от най-богатите и тачени пловдивски фамилии. Тя е вратата и към Тютюневия град - огромните складове, повечето от които днес се рушат. За разлика от други улици, "Иван Вазов" е широка и просторна, а през лятото потъва в сянката на вековни чинари. А сега се украси и с авангардна пешеходна пътека. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване