10/15/15 09:27
(http://pik.bg)

Георги Кадиев: Имам визия за това от какво се нуждае София и амбиция да го постигна

Георги Кадиев: Имам визия за това от какво се нуждае София и амбиция да го постигна

Кандидатирах се за кмет на София, защото считам, че имам нужните качества необходими да постигна управление в полза на гражданите. Това заяви в ефира на Нова телевизия кандидатът на коалиция „Сердика“ за кмет на столицата Георги Кадиев. Според него милионният град се нуждае от нов тип, по-добро управление, гарантиращо прозрачност, ефективно разпределение на финансовите средства и категорична борба с корупцията.

„Считам че имам образованието, имам опита, шест години като общински съветник, имам амбицията, имам и визията какво да се случи в София и просто давам една възможност на столичани за кого да гласуват. В крайна сметка те са тези които решават“, заяви той.

Кадиев бе категоричен, че настоящото ръководство на Столична община не полага достатъчно усилия да се справи с корупцията, а следите от лошото управление на града не могат да се прикрият зад фасадата на реализираните проекти, които пък акцентират основно на благосъстоянието на центъра на града. Като пример за лошо управление той посочи ремонтите на голяма част от основните столични булеварди, които се извършват некачествено, по няколко пъти, първо с евросредства, а после за сметка на общината.

„Кoга си спомняте, ама честно, да са пропадали толкова много улици в София. Никой не отрича, че много булеварди бяха ремонтирани, само че ремонтират лошо и некачествено. Искам да видя веднъж да са ги глобили. Не само да си го отремонтират за своя сметка, а и да ги глобят. Една глоба да ми покажат на фирма, която са глобили. Пътят към „Дружба“ пропадна. Два - три месеца там го ремонтираха, точно разклона към летището. Булевард „Цариградско шосе“ пропадна, бул. „Черни връх“ пропадна, сега бул. „Александър Малинов“, пропадна“, посочи той.

В заключение Кадиев бе категоричен, че настоящото ръководство на СО се справя прекалено бавно с цялостната задача за ремонт на пътна инфраструктура в столицата. По думите му, по официални данни през последните 4 години са изградени или обновени едва 130 километра улици и булеварди. Ако се продължава с тези темпове, на града ще са му нужни близо 83 години, за да обнови своите улици, посочи той.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване