10/15/15 00:43
(http://pik.bg)

Д-р Красимир Гълъбов: Необходим е по-сериозен последващ контрол на строителството в столицата

Д-р Красимир Гълъбов: Необходим е по-сериозен последващ контрол на строителството в столицата

Усвояването на европейските пари е факт. Този процес е движещата сила в страната. Когато обиколите София обаче установявате, че има много усвоени средства, но явно това е станало прибързано и некачествено. Това заяви д-р Красимир Гълъбов, кандидат за общински съветник за София от Реформаторския блок.

Европейските пари за съжаление се използваха за финансирането на много проекти, които впоследствие се оказаха доста некачествено направени. “Виждаме, че се усвояват едни европейски средства. Бърза ли се, какво се прави, не е важно, но след това ремонтът, например се оказва некачествен”, заяви доктор Гълъбов. Столична община в момента отделя 90 млн. лв. за ново строителство и още почти толкова се отделят за ремонти и за ремонти на ремонти, добави той. “Когато ръководството на Софийска община иска мандат, когато иска да управлява за трети мандат, ние можем да кажем с чисто сърце, че когато управляващ за първи мандат можеш да поправяш грешки на предишните, когато управляващ втори мандат - трябва да градиш, но когато искаш доверието на хората за трети мандат трябва да покажеш цялостната визия за развитието на този град”, категоричен е доктор Гълъбов.

Днес, 15 октомври е международният ден на белия бастун, в столицата обаче няма достъпна среда за хората със зрителни увреждания, както и за майките с малки деца. Красимир Гълъбов ще инициира пилотен проект през следващия мандат на Общинския съвет. Този проект предвижда да се избере чрез широко обществено обсъждане район на София, например един парк, където иновативно да се реши проблемът с достъпната среда заедно с всички възможности - градски транспорт, паркоместа, метро.

В метрото пък е необходимо да се подобри възможността за майките с детски колички да преминават през стръмните подлези. Според д-р Гълъбов е необходимо да се подобри и състоянието на тротоарите, защото към момента те са почти непроходими от майките с колички. Трябва да се намери и решение за велосипедистите, които да имат достатъчно велоалеи в града и да може спокойно и по-важното безопасно да карат колело в столицата. Не можем да си затворим очите за нещо, което е добре направено, каза д-р Гълъбов, визирайки метрото, но според него е необходимо да се улесни достъпът до тази услуга. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване