10/15/15 07:24
(http://pik.bg)

Защо е добре да използваме VPN услуги

Защо е добре да използваме VPN услуги

Virtual Private Network (VPN) или виртуалните частни мрежи, ви позволяват да сърфирате в интернет, без страх че ще бъдете шпионирани от съседи, хакери или други злонамерени хора и организации.

Не си мислете обаче, че виртуалните частни мрежи трябва да се използват само от тези, които имат какво да крият. Не е нужно да сте престъпник за да искате да опазите личните си данни, защото кражбата на идентичност в наши дни е съвсем реална заплаха.

Ако все още се питате трябва ли да използвам VPN, може би съветите на Life Hack ще са ви от полза.

1. За да получим достъп до блокирани сайтове

Интернет потребителите извън САЩ са много ощетени поради блокирания достъп до богатство от поточно видео и музикално съдържание, което е на разположение на американците. Американците обаче също са лишени от някои услуги. Изправени пред подобен проблем, много потребители избират да използват виртуални частни мрежи (VPN). 

2. За да използвате обществена Wi-Fi мрежа

Обществените мрежи не са сигурни и когато ги ползваме за да сърфираме в мрежата излагаме на риск сигурността си. И това не е всичко, защото по невнимание много лесно може да влезем в различна Wi-Fi мрежа от тази, която си мислим че ползваме и по този начин да предоставим информацията си директно на някой злонамерен човек. С VPN, вашата информация е криптирана и не може да бъде видяна от всеки, който се опитва да ви подслушва.

3. За да споделяте сигурно своите файлове

Със сигурност има моменти, в които трябва да споделите файлове с приятели и близки, които никой друг не трябва да вижда. Виртуалните частни мрежи ви позволяват да изпращате и получавате файлове, без никой друг да вижда това, което правите.

4. За да скриете историята си на сърфирането

Ако използвате виртуални частни мрежи вашата история на сърфиране в мрежата не може да бъде проследена.

5. Всеки има право на неприкосновеност на личния си живот

Преди всичко друго, неприкосновеността на личния живот е (или поне, трябва да бъде) основно човешко право. За съжаление в наши дни, това наше право е нарушено постоянно. С използването на VPN обаче можем да сведем до минимум случаите в които личната ни информация може да стане публично достояние.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване