10/15/15 08:09
(http://www.klassa.bg/)

„Ислямска държава“ обяви джихад срещу Москва

 Забранената в Русия терористична групировка „Ислямска държава“ призова за джихад срещу Русия и САЩ, пише „Независимая газета“. В същото време „Хизбулла“, иранските и сирийските войници тръгнаха в настъпление край Алепо при поддръжката на руската авиация. Москва се активизира и в политически, и във военен плана, която продължава да предизвиква недоволството на Вашингтон.
Един от главатарите на ИД, медийното лице на групировката Абу Мохамед Ал Аднани в аудиообръщение призова ислямските младежи да разпалят „огъня на свещената война“ с руснаците и американците, които водят „кръстоносен поход против мюсюлманите“. Ал Аднани цитира изказване на представителя на руската православна църква Всеволод Чаплин, който нарече действията на Русия в Сирия „свещена война“ (но не споменава името му), и добави, че „Русия ще бъде победена“. Обръщението на Аднани е първото официално изявление на ИД по отношение на Русия. Въпреки това в Москва му обърнаха малко внимание: джихадистът избра за главна мишена САЩ, които „се стремят да спечелят подкрепата на Австралия, Турция и Иран“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване