10/15/15 07:22
(http://pik.bg)

Как да опазим личните си данни, докато сме на път

Как да опазим личните си данни, докато сме на път

Кибер престъпността не стихва. Експертите по сигурността предупреждават, че когато сме на път с нашите смартфони, таблети и лаптопи се увеличава риска от кражбата на личните ни данни.

 Най-големият проблем за това може би е сърфирането в мрежата от обществена Wi-Fi мрежа. Благодарение на Yahoo можем да научим 4 начина да опазим личните си данни докато сме на път. Ето кои са те:

 

1. Свързвайте се ръчно към Wi-Fi мрежите

Хората приемат много спокойно автоматичното свързване към Wi-Fi мрежи. Това обаче може да ни навлече неприятности. Ето защо по разумно е ръчно да се свързваме към Wi-Fi мрежите като например не се логваме в мрежа, наречена Starbucks, когато наблизо няма Starbucks.

2. Използвайте данните на вашия телефон

Дори и да сте влезли в Wi-Fi мрежата на хотела или на някое кафе с парола, пак е възможно хакери да получат достъп до вашите устройства. Прехвърлянето на данни през клетъчните мрежи по принцип е по-сигурно. Можете да вържете лаптопа си към вашия телефон или да създадете точка за достъп с телефона си.

3. Използвайте мениджър за пароли

Повечето експерти препоръчват използването на услуги като 1Password или LastPass. Това е програма или уеб услуга, с помощта на която можете да съхранявате всичките ваши пароли на едно място в надеждно криптирана база данни, която е заключена с една основна парола. Така трябва да помните само една единствена парола. Ако обаче все още не сте убедени, че се нуждаете от такъв вид програма, кликнете тук, за да разберете защо е добре да използвате мениджър за пароли.

4. Подобрете възможностите на вашия уеб браузър

Използването на плъгина HTTPS Everywhere който е наличен за браузърите Firefox и Chrome ще ви гарантира, че данните ви са криптирани. Ако решите може да използвате и VPN услуга. Ще откриете списък с най-добрите VPN услуги като отворите статията.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване