10/15/15 15:01
(http://pik.bg)

Първанов: Пограничните региони са наша кауза

Първанов: Пограничните региони са наша кауза

Тук съм, за да дам знак на държавата, на институциите, че не може да има забравени региони, особено, когато става дума за пограничните, че възраждането, успеха на България, на всички български граждани, трябва да започне от тези региони. Аз съм гарант за усилията, които ще положат нашите кандидати за кметове. Това заяви президентът Георги Първанов в началото на срещата си с избиратели в село Дружинци, предаде пресцентърът на партията. Председателят на ПП АБВ (Алтернатива за българско възраждане) беше в Кърджалийско, за да представи и подкрепи кандидатите за кметове на община Кърджали Даниела Коджаманова и на община Кирково Бойка Арабаджиева, както и кандидатите за общински съветници. Знаково е това, че АБВ издига жени за кандидати за кметове. Ние ценим българската жена, разчитаме на жените в политиката и сме убедени, че ще са решаващ фактор оттук нататък, каза Първанов. Ако може София да се управлява от жена, защо в  Кърджали или в Кирково това да не се случва още по-добре? Считаме, че техния професионален и житейски успех би могъл да се трансформира в успешно управление, разбира се с достойната подкрепа и на мъжете, кандидати за общински съветници и кметове на населени места от ПП АБВ в региона, поясни председателят на партията. Партия АБВ има програма за възраждане на българското село със стратегия не само за развитие на земеделието, но и на образование и здравеопазване. Недопустимо е да има населени места, за които най-близкия медицински пункт да е на 120 км. Затварянето на училищата в селата пък означава тяхната неизбежна смърт. Това заяви при срещите с избиратели в региона Георги Първанов. Той каза, че добре познава проблемите на българското село, включително и в Кърджалийско. Като депутат от Кърджалийския многомандатен район е пътувал из селата в областта и познава проблемите. Един от тях е съдбата на духовните средища – читалищата. В АБВ имаме инициатива „Подари книга на читалище”. Ще се обадя на министър Вежди Рашидов да подпомогне ремонта на вашето духовно средище, ангажира се лидерът на АБВ ред хората в с. Дружинци. Президентът Първанов, че е време вече да се спрем да се хвалим с евтина работна ръка, а да привличаме инвеститорите със знаещите си и можещи професионалисти.

„Трябва да бъдем повече граждани! Да бъдем активни в отстояването на интересите на обществото и коректив на властта.” Това заяви на среща със симпатизанти кандидатът за кмет на община Кърджали Даниела Коджаманова. Тя е убедена, че алтернатива на сегашното управление има. Трябва не само по време на предизборни кампании да бъдем активни граждани. Непрекъснато трябва да отстояваме политическите си позиции, каза още Коджаманова. Тя сподели, че е приела поканата на АБВ да се кандидатира за кмет, водена от идеята, че партията възражда лявото в българския политически живот. Освен това изпълнява завета на прадядо си. Навремето той споделил с децата си: „Нямам пари да ви дам, но имам пари да ви изуча. Като завършите, върнете се и работете за Кърджали”. Тук съм, за да работя за Кърджали, категорична бе Коджаманова. Според нея Кърджали е мястото за мечтите на нашите деца. Кандидатът на АБВ за кмет представи на присъстващите своята предизборна програма с конкретни мерки за подобряване на дейността на общинска администрация и бизнессредата. Тя формулира няколко основни приоритета: ефективна администрация работеща с гражданите, кмет партниращ си с бизнеса за привличане на инвестиции и превръщане на Кърджали в желана туристическа дестинация. Всички стъпки в програмата са разположени в обозрими срокове, посочи Коджаманова.

Приех предизвикателството да се кандидатирам за кмет на Община Кирково от ПП АБВ, защото все още вярвам и искам нашата община да се възроди, да има силна местна власт, работеща за хората. Всеки жител, дали от Балкана или от равнината да живее по-добре и според своите очаквания да намери така жадуваните спокойствие, удовлетворение, справедливост и сигурност в утрешния ден. Сятам, че съм помъдряла и знаеща до степен да мога да бъда алтернатива за избора на кирковчани.

Арабаджиева посочи, че един от приоритетите й ще бъде оптимизиране работата на общинската администрация. Тя се обяви срещу партийните назначения и се ангажира да подбере в екипа си доказани професионалисти. Ще заложим на планирането, включително и селското стопанство, каза съучредителката на ПП АБВ. Тя се ангажира с възраждането на духовните средища-читалищата. Много е важен прекия контакт с хората и прозрачността в работата на администрацията. Ще се отчитам ежегодно пред жителите на общината, ако бъда избрана за кмет, врече се Бойка Арабаджиева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване