10/15/15 22:43
(http://www.klassa.bg/)

САЩ няма да говорят с Русия, докато е с Асад

 Министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър разкритикува за пореден път Русия за военната й интервенция в Сирия, съобщи АФП „Русия прави фундаментална грешка, подкрепяйки сирийския президент Башар ал Асад. Не сме се съгласявали и няма да се съгласим да сътрудничим с Москва, докато Кремъл не промени грешната си стратегия", посочи Картър по време на военна конференция във Вашингтон. "Русия използва политически, икономически и военни средства за подриване на суверенитета и териториалната цялост на съседните страни, пренебрегвайки международните правни норми и дестабилизирайки безопасността в Европа. За да бъде прекратена изолацията на Русия, трябва да спре руската агресия в Източна Украйна и Москва да изпълни ангажиментите си по Минските споразумения", коментира още шефът на Пентагона. "В отговор САЩ и съюзниците им от НАТО изработиха силен и стратегически балансиран подход, обсъден неотдавна в хода на моята визита в Европа. Ще предприемем всички необходими стъпки, за да противодействаме на враждебното и дестабилизиращо влияние на Русия", добави той.

Преди няколко дни президентът на САЩ Барак Обама заяви, че сирийската военна операция на президента Владимир Путин е знак за слабостта на Русия, а не демонстрация на лидерските му умения.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване