10/16/15 15:07
(http://www.dnevnik.bg/)

Гаранцията на автомобилите "Тойота" в България вече става шест години


Всички новозакупени автомобили "Тойота" от днес вече ще се предлагат с шест години или 200 000 километра пълна гаранция, съобщиха от дилъра на марката "Тойота Балканс" на пресконференция на софийския автосалон. Тя покрива всички основни възли и агрегати, с изключение на акумулатора, амортисьорите, изпускателната система и гумените уплътнения.

Другата новост при "Тойота" е, че гаранцията на батериите на хибридните модели става двойно по-голяма – десет години, независимо от пробега. "Тойота" е хибрид, в момента предлагаме пет такива модела, до няколко месеца ще дойдат още два. Който не е карал хибрид, е като човек, търсещ си телефон, който не е пробвал смартфон", заяви управляващият директор на "Тойота Балканс" Джордж Кириязис.



Новият "Авенсис" вече е в България
Премиерата от "Тойота" на автосалона е новият "Авенсис". Автомобилът се отличава с доста по-агресивен дизайн, нови материали в салона, по-добра мултимедийна система и пълен набор системи за сигурност, обединени под името Toyota sense.

Чрез камера на предното стъкло автомобилът следи дали водачът кара в своето платно, както и наблюдава дали предното превозно средство не е твърде близо, като при опасност от удар предупреждава водача или дори спира при нужда. Камерата разпознава и пътните знаци. Като опция колата може да се оборудва с изцяло светодиодни светлини.

Новият "Авенсис" e с 4 сантиметра по-дълъг от предшественика си, като наред с промените в окачването това гарантира по-комфортна возия.

Гамата от мотори включва познатите от сегашния модел бензинови агрегати с мощности 132, 147 и 152 конски сили. Благодарение на редица подобрения обаче те консумират по-малко гориво – между 6.0 и 6.9 л/100 км. Използваният досега в "Тойота Авенсис" двулитров дизел е заменен от 1600-кубиков със 112 конски сили, който е по-лек и икономичен (4.1 л/100 км). Двулитровият дизелов мотор пък генерира 143 коня.

Шест години пълно обслужване за хибридите на "Лексус"
Луксозната марка на "Тойота" "Лексус" също предлага, беше съобщено на автосалона. Програмата "комплексна грижа" за хибридите, която включва безплатно техническо обслужване, вече е за период от шест години или 200 000 км.
"За това време ангажимент на собственика е само да сипва гориво и течност за чистачки, всичко останало се поема от нас", обяви ръководителят на марката за България, Румъния и Македония Иван Антров.



"Лексус" има осем хибридни модела в гамата си. С шестте процента пазарен дял, България е вторият най-силен пазар на марката в Европа. В същото време цените у нас са с между 10 и 15 на сто по-ниски от тези на директните конкуренти и най-изгодните изобщо в Европа. 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване