10/16/15 15:44
(http://pik.bg)

ГЕРБ-София: Инвестирахме 13,3 млн. лв в нова апаратура и ремонти в общинските болници

ГЕРБ-София: Инвестирахме 13,3 млн. лв в нова апаратура и ремонти в общинските болници

Кандидатите за районни кметове от ПП ГЕРБ инж. Тодор Кръстев, инж. Николай Терзиев, инж. Пламен Църноречки, инж. Валери Йорданов, кандидатите за общински съветници доц. Веселин Минев, доц. Лилянда Еленкова, Зафир Зарков, Михаил Владов, Александър Иванов, Васил Йорданов и Елизабет Петрова, както и народните представители доц. Лъчезар Иванов и Александър Ненков проведоха среща със здравни работници в заседателната зала на V МБАЛ – София. На срещата присъства и изпълнителният директор на I МБАЛ – София доц. д-р Цветомир Димитров, който обмени опит с д-р Борил Петров за управлението на здравни заведения.

По време на срещата се проведе конструктивен диалог между участниците, по всички важни теми, засягащи здравната система. Д-р Борил Петров – изпълнителен директор на V МБАЛ – София изказа благодарност за доброто сътрудничество между здравното заведение и местната власт, в лицето на районния кмет инж. Тодор Кръстев. Д-р Петров заяви, че само когато съществува диалог между институциите, тогава проблемите са преодолими и се разрешават. Доц. Лъчезар Иванов отговори на въпросите на лекарите, които се интересуваха от възможностите за комплексно лечение на пациентите, като им разясни, че с промените в Закона за лечебните заведения, това вече е уредено и правно.

Доц. Лилянда Еленкова сподели с присъстващите здравни работници, че грижата за хората е важен приоритет и изрази убеждението си, че Йорданка Фандъкова и екипът й ще продължават да работят в тази област усилено. Доказателство за това е и фактът, че наскоро Столична община осигури на V МБАЛ – София осем нови апарата за хемодиализа на стойност 320 хил. лева. Подобни положителни политики имат за цел не само да задържат лекарите в страната, но и да привличат все повече млади специалисти. В момента в болницата работят млади специалисти с висока квалификация и такива, които притежават повече от една специализация.

Кандидатите на ПП ГЕРБ представиха пред медиците и новите проекти за здравеопазване, които са заложени в програмата на Йорданка Фандъкова за 2015 – 2019 г. Гарантирането на дофинансиране на общинските болници за дейности, които не се заплащат от НЗОК (средно с 8-10 млн. годишно) и продължаването на политика за инвестиции в нова медицинска апаратура са само част от последващите отговорни действия, които ще се предприемат, за да може София да продължи да се доказва като град, отговорен към хората.

До момента 13,3 млн. лв е инвестирала общината в нова медицинска апаратура и ремонти на общинските болници. Нов приоритет са инвестициите в ДКЦ-тата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване