10/16/15 05:40
(http://pik.bg)

Главният секретар на МВР ще даде подробности за инцидента край границата сутринта в Елхово

Главният секретар на МВР ще даде подробности за инцидента край границата сутринта в Елхово

След инцидента край границата с Турция, при който нелегални мигранти не се подчиниха на полицейско разпореждане и принудиха български полицай да употреби оръжие, почина афганистански нарушител. По първоначални данни става въпрос за рикоширал куршум. Областната дирекция на МВР в Бургас съобщи, че главният секретар на МВР ще даде в Елхово брифинг сутринта в петък.
В съобщението, подписано от говорителката на бургаската полиция Цв. Рандева, се казва: "Във връзка с инцидента с бежанец, възникнал край Средец, обл. Бургас, днес 16.10.т.г. в 08:00 ч. в РДГП – Елхово главният секретар на МВР – главен комисар Георги Костов ще даде брифинг".
Вероятно две групи афганистанци са преминали нелегално през границата с Турция и има убит. Категорично бе опровергана бе първоначалната информация, съобщена от Би Ти Ви, че нарушителите на границата са били въоръжени по време на инцидента и са влезли в престрелка със служителите на МВР, предаде БНР. Според други източници на границата нарушителят е бил прострелян, а на път за болницата е починал.
Заради инцидента премиерът Бойко Борисов реши да напусне предсрочно срещата на върха на Европейския съюз и отпътува за София. Към полунощ той е уведомил председателя на Европейския съвет за инцидента. До края на заседанието той ще бъде представляван от президента на Литва Далия Грибаускайте, което е съобразено с правилата за срещите на европейските лидери.
"Това което мога да кажа е, че около 20 часа трима служители се натъкват на 50 незаконно проникнали в страната, най-вероятно от афганистански произход. Оказали са съпротива и един от нарушителите, вероятно от рикошет, е бил ранен и е починал", каза главният секретар на МВР.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване