10/16/15 07:55
(http://pik.bg)

Експерт за инцидента в Елхово: Това е истинското начало на бежанската криза, но няма да спре бъдещите преминаващи

Експерт за инцидента в Елхово: Това е истинското начало на бежанската криза, но няма да спре бъдещите преминаващи

Трудно е да се прави анализ на подобно събитие при толкова оскъдна информация. Това е първи случай на загинал от оржие на полицаи мигрант. Това е началото на бежанската криза, заяви за Нова тв специалистът по Национална сигурност Славчо Велков.

Това е станало навътре в територията на страната при неизяснени засега обстоятелства. Версията е, че куршумът е убил афганстанец в тила. Случаят е безпрецедент и за това говори и фактът, че премиерът напусна заседанието, където се намираше. Това е нещо, съпътстващо процесите за опазване на границата.

Запита дали това би отблъснало следващи желаещи да преминат нелегално, Велков отговори: "Не, не смятам. Вие знаете колко хора загинаха в Средиземно море, но въпреки това вълната не спира. Едва ли човек, бягащ от смърт, това ще го уплаши. По-скоро това ще стане случай, който ще стане обект на коментари. Това е нито първата група, нито ще бъде последната".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване