10/16/15 09:02
(http://pik.bg)

Започва празникът на кестена в село Брежани

Започва празникът на кестена в село Брежани

Пиринското село Брежани организира за шеста поредна година един от най-красивите си и вкусни празници – празника на брежанския кестен, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Още в ранни зори, домакините на Брежани се спрягат да подготвят уникална кулинарна изложба, която, освен с автентични ястия, се обогатява с възможностите на кестените и тяхното приложение в съвременната и модерна кухня.

Към кулинарната изложба на жените от Брежани тази година се присъединяват домакините от Делчево и Р. Македония, които ще демонстрират майсторство и вкус.

Кулинарната изложба се организира по проект „Подобряване на качеството на живот в трансграничния регион чрез насърчаване и съживяване на общото културно наследство между община Симитли, Р. България , Делчево, Р. Македония”, който сдружението изпълнява заедно с Културно-уметничко дружество „Гоце Делчев” – Делчево.

Още една изложба ще се позиционира на площада, а тя е резултат от пленера, който се осъществи по проекта с участието на десет художника от България и Македония. Празникът ще се проведе на площада в селото, а в програмата ще вземат участие, освен ансамбъл „Пирин”, ансамбълът при КУД „Гоце Делчев” – Делчево, Р. Македония, духов оркестър Благоевград, гласът на Брежани – Соня Ковачка, женска и детска фолклорна група.

Мероприятието започва утре в 11 часа. И тази година празникът се организира от хората на село Брежани чрез сдружение „Хора и традиции”, с финансовата подкрепа на родолюбци и изключителната помощ от кмета на община Симитли Апостол Апостолов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване