10/16/15 08:06
(http://www.klassa.bg/)

Извънредно от Сирия! Започна голямата офанзива на Русия, Иран и армията на Асад

 

Сирийски войници и ливански бойци на „Хизбула“ участват в най-голямата военна операция

Сирийската армия започна широкомащабна военна операция в района на  град Хомс заедно с бойците на проиранската организация „Хизбула“ и елитни части на иранската „Революционна гвардия“, подкрепени по въздух от руски изтребители. Държавната телевизия също съобщи за настъплението.

Целта са градове и села, които са контролирани от бунтовниците срещу президента на Сирия, съобщиха проправителствените медии.

Руските самолети удариха цели в град Тибиш и  селата , разположени само на няколко километра от град Хомс. Сирийската опозиционна организация "Мониторинг на правата на човека", базирана в Лондон потвърди, че сирийски войници и ливански бойци на „Хизбула“ участват в най-голямата досега военна операция в Сирия.

Телевизионна мрежа "Ал Манар" на Хизбула също съобщи, че сирийската армия е започнала наземна настъпателна операция в северната провинция Хомс.

Допреди две седмици се смяташе, че не е възможно да се реанимира управлението на Башар Асад, но руската намеса в арабския страната позволява на сирийския президент да вдигне глава и да започне настъпателни операции.

Руските бомбардировки и подновената офанзива на войските на Башар Асад оставят Запада почти без глас, писа в. "Фигаро". НАТО, която не е пряко замесена в Сирия, говори за "притеснителна военна ескалация". Но американците и европейците не отговориха с нищо друго, освен да дадат устни уверения на турския си съюзник и отново да изразят подкрепата си за хипотетично политическо уреждане на ситуацията в Сирия

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване