10/16/15 10:27
(http://pik.bg)

Илия Златев, кандитат на ПП АБВ за кмет на Стара Загора: Старозагорци се нуждаят от професионално, компетентно и отговорно управление

Илия Златев, кандитат на ПП АБВ за кмет на Стара Загора: Старозагорци се нуждаят от професионално, компетентно и отговорно управление

Старозагорци се нуждаят преди всичко от професионално, компетентно, отговорно, съпричастно към болките и проблемите на хората, стабилно управление. Неслучайно посланието на АБВ в тази кампания е една протегната ръка към всички политически сили, които ще излъчат участници в бъдещия Общински съвет, за да търсим заедно решаването на най-важните проблеми на общината. Това заяви в дискусионното студио на БНТ Илия Златев, кандитат на ПП АБВ за кмет на Стара Загора.

По въпроса за финансите на общината, Илия Златев подчерта необходимостта от правилно разпределение на средствата, планиране и определяне на ясни приоритети. Той добави, че в общинската хазна и през изминалия мандат са влезли сериозни суми, които са допринесли за облагородяването на градската среда. Това трябва да продължи. Най-важното, което трябва да се направи в следващия кметски мандат, е да се опази изградената инфраструктура, да се търсят начини за поддръжката й.

Илия Златев призова за приемственост в управлението. А децентрализацията на общините е ключов фактор за развитието им. „Нашите идеи са насочени преди всичко много прагматично за укрепване и разширяване на правомощията на местната власт. За нас местното самоуправление е изключително важно. То е неделима част от държавното управление. Това е управление, което е най-близко до хората и затова нашето желание е непрекъснато и постепенно да налагаме местната власт като важен елемент от държавното управление. Това ще стане преди всичко чрез нареждане на приоритетите и задължително преотстъпване на правомощие, включително и осигуряването на финансов ресурс за укрепването на местната власт“.

По въпроса за незаконното строителство в ромския квартал „Лозенец“, Златев подчерта, че проблемът не бива да се свежда само до територията на гетото, но трябва да бъде разглеждан като такъв на тероторията на цялата община. „Процесът трябва да върви паралелно – с нулева толерантност към незаконните строежи на територията на цялата община и процедури и предлагане на възможности за настаняването на жителите на ромския квартал“. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване