10/16/15 08:10
(http://www.klassa.bg/)

Кървава престрелка между мигранти и полиция на българо-турската граница

 

Има един загинал

Има една жертва при стрелба на българо-турската граница край Средец, Бургаско.

Инцидентът е станал, снощи към 22.00 часа, след като 40 души, повечето от които афганистанци, са се опитали да влязат нелегално у нас, пише БЛИЦ.

Бежанците не са се подчинили на разпореждане и граничарите са били принудени да стрелят. Ранен е мъж, който впоследствие е починал, потвърди за Нова главният секретар на МВР Георги Костов. Те са били въоръжени и влезли в престрелка с униформените. Един мигрант е убит.

Според втората версия, която също към момента е неофициална, става въпрос за рикоширал куршум. При опита за задържане на афганистанците, патрулът е произвел няколко предупредителни изстрела във въздуха. Един от куршумите е рикоширал и е улучил един от афганистанците в тила.

Премиерът Бойко Борисов напусна по спешност срещата на евролидерите в Брюксел, за да замине за мястото.
Към Средец пътува главният секретар на МВР Георги Костов. Очаква се на сутринта МВР да даде извънредна пресконференция в 08:00 часа в сградата на регионалната дирекция на Гранична полиция в град Елхово. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване