10/16/15 10:58
(http://www.klassa.bg/)

Майкъл Фасбендър влиза в ролите на Макбет и Стив Джобс на Киномания 2015

 След  хитовата театрална продукция „Хамлет“ екипът на Киномания успя да добави и още едно култово заглавие към програмата си. “Макбет” на австралийския режисьор Джъстин Кързъл, в който главните роли са поверени на Майкъл Фасбендър и Марион Котийар, направи своята премиера на фестивала в Кан. Кързъл прави впечатляващ филм, в който Майкъл Фасбендър успешно се превъплъщава в ролята на шотландския крал, покварен от властта и безрезервно подкрепян от своята лейди Макбет (в ролята Марион Котийар).

“Щастлив съм, че след тежки преговори успяхме да се преборим “Макбет” да бъде видяна от българските киномани. Сигурен съм, че зрителите ще оценят достойнствата на продукцията и блестящата игра на Майкъл Фасбендър”, споделя директорът на Националния дворец на културата Мирослав Боршош.



След триумфа на “Макбет” Майкъл Фасбендър показва завиден талант и в новия филм на носителя на „Оскар” Дани Бойл, изигравайки възхитително ролята на Стив Джобс. Биографичната продукция разказва за живота на Джобс от една малко по-различна гледна точка.



Двата филма ще бъдат излъчени  в зала 1 на НДК на 22 ноември – от 18:00 и от 20:30 ч. “Макбет” ще бъде в програмите и на другите кина от фестивала, докато „Стив Джобс” ще има само една прожекция.



Киномания 2015 започва на 12-ти ноември и ще продължи до 29-ти ноември, като по традиция ще бъдат представени наградените ленти от тазгодишните световни фестивали в Берлин, Кан, Венеция и др.



Билети могат да бъдат намерени на касите на Билетен център-НДК, а прогнозата на екипа за тази година са пълни зали и доволни киномани.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване