10/16/15 17:20
(http://pik.bg)

Северозападът удари дъното по раждания

Северозападът удари дъното по раждания

Пореден срив на ражданията в Северозапада от началото на годината досега отчитат от информационната система за ражданията в страната, пише "Конкурент".

Според обявените данни от 1 януари до 15 октомври в област Враца новородените са общо 828. В Монтана те са 745, а във Видин за деветмесечието на годината са регистрирани само 308 бебета. Крайдунавската област е с най-нисък брой на ражданията от цялата страна, а общият брой на пеленачетата в Северозапада е 1 881.

За същия период на м.г. общият брой на момчетата и момичетата, които са поели първата глътка въздух в трите области е 2 262. С най-малко новородени е Видин - 429. Общо 906 са ражданията в Монтана, а най-голям е бил броят им във Враца - 927.

За първите 9 месеца във врачанската болница са родени повече момчета. От началото на годината до 1 октомври в родилното отделение на многопрофилната болница „Христо Ботев” във Враца са проплакали общо 347 деца, а според данните на лечебното заведение, броят на момчетата е по-голям от този на момичетата. Новородените юначета са общо 190, а представителките на нежния пол са 157. През този период първа глътка въздух са поели и 3 двойки близнаци.

Най-малкото живородено бебе е с тегло 0.650 кг, а най-голямото - 4.600 кг. Лекарите и акушерите са дали живот и на 32 недоносени момчета и момичета от началото на годината досега.

Според данните от лечебното заведение, само 94 бебета са родени с цезарово сечение, а останалите са се появили на бял свят по естествен път. Най-младата родилка пък е била на 15 г., а най-възрастната на 41 г., посочиха от родилното отделение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване