10/16/15 14:05
(http://pik.bg)

Скандал! Пловдивдски лекар измами турци с 20 бона, стана евреин, за да се покрие

Скандал! Пловдивдски лекар измами турци с 20 бона, стана евреин, за да се покрие

Скандален пловдивски доктор се писа евреин, за да се покрие от плащане на дългове. Бившият управител на Медицински център „Аврора”, старото ДКЦ „Надежда” - д-р Ненко Василев, е завлякъл с близо 20 хиляди евро турската фирма „Marmara Ortopedi” със седалище в Истанбул, научи "Марица". Докторът търгува с медицински принадлежности за хора с увреждания и до преди няколко години е внасял консумативи от Турция.

След последната огромна поръчка спира да плаща, а тамошният производител търси начин да си получи парите. Доскоро Василев обещавал, че ще се разплати на вноски, и в същото време се погрижил архивът му да изчезне, издадоха бивши негови служители. Фактурите на „Marmara Ortopedi” обаче показват, че фирмата му „Лев Мигдал Индустрис” ЕООД е купувач на стока за 20 хил. евро. Зад дружеството стои дълга верига от фирми, в които д-р Василев официално няма участие.

„Лев Мигдал Индустрис” ЕООД е регистрирано в Пловдив на ул. „Белград”. Там са офисът, магазинът и мезонетът на д-р Ненко Василев. От ДАКСИ е видно, че дружеството е длъжник към НАП с 283 889 лв. Същото е еднолична собственост на „Новум Холдинг инк” ЕАД, регистрирано в София, после със седалище в Катуница. Сега е в ръцете на Амена Риъл Етстейт Холдингс ЛТД - на остров Сейнт Лусия. „Лев Мигдал Индустрис” ЕООД е собственик и на Служба по трудова медицина "Аврора", която пък е регистрирана в с. Болярци.

За 2012 и 2013 г. данъчните са направили 3 запора на дяловете на „Новум Холдинг”, съответно за над половин милион лева. Заради борчовете е поискано фирмата да се обяви в несъстоятелност. От здравния регистър става ясно, че „Лев Мигдал Индустрис” ЕООД е с невалиден сертификат от 5 август 2015 г. „Новум Холдинг” притежава и едноличното „България бизнес венчърс”, също длъжник на НАП, но с 456 840 лв. Негов управител е Васил Василев, баща на д-р Василев. Фамилията има участие и в „Хисар спа ризорт” ООД, с мажоритарен собственик Би Джей Си Холдингс от Израел.

Д-р Ненко Василев Василев е с двойно гражданство - българско и израелско. Според израелския си документ за самоличност името му е Аарон Лев. Тази подробност лъсна от Нотариален акт № 5685/2011 г., с който д-р Василев е продал имотите си на ул. „Белград” 8 на Елена Георгиева. Тя пък е пълномощник на друг израелец - Аарон Заку, който представлява „Би Джей Си Холдингс”. Негови съседи коментират, че съпругата му и шестте им деца живеят в Израел, а Василев всеки уикенд пътувал до там. Вчера той не бе открит за коментар.

Името на д-р Ненко Василев нашумя преди няколко години с протестите на лекарите от ДКЦ „Надежда”, на които с месеци не бе плащал заплати като управител. Преди пет години, когато проф. Чирков смяташе да строи в Пловдив частна кардиохирургия, името на д-р Василев „цъфна” като инвеститор. По непотвърдени данни той е обект на ДАНС за различни измами.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване