10/16/15 12:34
(http://pik.bg)

Фандъкова:С различни програми са привлечени милиони инвестиции в лаборатории на БАН

Фандъкова:С различни програми са привлечени милиони инвестиции в лаборатории на БАН

Столична община си поставя за цел създаването на връзка между икономика и наука. Това каза по време на заседание на Експертния съвет по наука, технологии и иновации кандидатът за кмет на ГЕРБ на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде „Фокус“.

Фандъкова уточни, че Столична община е била първата община, която е подписала рамков договор с БАН, който й позволява много бързо да се възползва от иновациите на академията. „Когато разговарям с потенциални инвеститорите, те винаги посочват кадрите и възможностите за връзка с науката“, обясни тя.

Кандидат кметът за втори мандат каза още, че това, което се е убедила в БАН е, че когато има цел и тя фиксирана като тази на академията- въвеждане на ново оборудване и нови лаборатории, се намира финансиране за тях. „Видяхме, как чрез различни програми са привлечени милиони за създаването на лаборатории“, във връзка с новите иновации в БАН. Тя коментира, че е много важен фактът, че и в момента в България се отварят различни програми и, че е било важно, че страната ни е защитила Оперативната програма „Наука и образование” и ОП „ Иновации и конкурентоспособност”

. „Всичко това се случва в София. През последните години не случайно се обърнахме към научни потенциал на града да се включи за програмите на града“, каза тя и допълни, че София отговаря на очакванията на учените, на хората, които се занимават с наука, но и на тези, които се занимават с бизнес. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване