10/17/15 12:38
(http://pik.bg)

Ангелкова: 90% от туристическия продукт се формира от предлаганата туристическа услуга

Ангелкова: 90% от туристическия продукт се формира от предлаганата туристическа услуга

Целта на Министерството на туризма е превръщането на България в една от водещите туристическа дестинации в Европа. Това заяви Николина Ангелкова по време на Националната конференция жени-ГЕРБ в Сливен, предаде "Фокус". 
„Една от целите е изготвяне на пътна карта за развитието на устойчивия туризъм и развитие на имиджа на страната до 10 години, при последователна политика да имаме водеща позиция при сектор „Туризъм”, уточни Ангелкова. 
Министър Ангелкова обясни, че първите резултати започват след първите две видими години. „Благодарение на всички министри и министър-председателят, туризмът е водещ в страната”, уточни министър Николина Ангелкова. По думите ѝ, основните цели, които предстоят да бъдат реализирани, са привличане на инвестиции и изготвяне на инвестиционна карта заедно с общините. „Една от целите е големи хотелски вериги да стъпят на територията на страната. Друга основна линия са кадрите в туризма и визовият туризъм. Като предстои да бъде приет Съвет за кадрите в туризма”, допълни тя. 
Ангелкова заяви, че 90% от туристическия продукт се формира от предлаганата туристическа услуга. „Именно хората са тези, които създават имиджа. За първи път Национална рекламна програма за туризъм 2016 г. е приета толкова рано. Основният фокус е онлайн рекламата”, посочи тя. „Ще се рекламира през големи международни онлайн оператори. В тази програма е залегнала работа и нискотарифни чартърни компании”, поясни министър Ангелкова. 
„Подобряване на качеството на обекта е едно от най-големите предизвикателства. Регистрите на хотелите ще бъдат обвързани с НАП и полицията, не само заради сигурността, а и за да се излезе от сивия сектор. Ще се работи много по комуникационната стратегия”, добави тя. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване