10/17/15 20:38
(http://www.dnevnik.bg/)

НА ЖИВО: България срещу Франция за място във финала на Евроволей


Българският национален отбор по волейбол играе срещу Франция във втория полуфинал на европейското първенство в София. Двата отбора ще определят съперника на Словения на финала в неделя.

Това ще е първа среща между двата състава от финала на втора група на Световната лига във Варна, когато "петлите" спечелиха категорично с 3:0. И тогава, а и след това те показаха невероятно висока класа, която кара специалистите да са умерени в прогнозите си за предстоящия мач.

Франция е актуалният шампион в Световната лига и спечели последните два мача срещу играчите на Пламен Константинов. 

Българският национален отбор само веднъж в историята си е стигал до финал, като през 1951 г. завършва със сребърни медали след Съветския съюз. Иначе е печелили четири пъти бронзови медали, за последен път през 2009 г.

Развитието на мача (най-новото е отгоре)

Още един рискуван и сбъркан начален удар за Франция и нова точка за България. Втора техническа пауза при 16:10.

Хубавото е, че французите бъркат доста сервиса от началото на мача, включително и Нгапет, който за момента изглежда подтиснат от действията срещу него. 

Точка номер 12 дойде след нов брилянтен блок срещу френската атака от зона 4 на Нгапет - 12:7. А след това Тодоров направи още един за 13:8.

След сервис на Пенчев Рузие атакува в аут - 10:5. Французите са изключително зле на посрещане, а това води и до проблеми в атаката. Засега работи само защитата им.

Въпреки че Кевин Тили имаше проблем с посрещането на сервиса с две ръце отгоре, в крайна сметка Франция измъкна точката и спря серията на Братоев. След това Николов изпрати в аут - 8:5.

8:3! Първата техническа пауза идва след брилянтен двоен блок на България. Страхотно начало за националите ни.

Страхотен сервис на Братоев в Нгапет, който сбърка за 5:3. След това атаката от диагонала също не сполучи и излезе в аут - 6:3. Нова грешка в посрещането на началния удар на Братоев доведе до 7:3! Три поредни точки след флот сервиса на разпределителя ни.

При 3:1 грешка в центъра на Франция позволи да се направи контраатака през Владимир Николов, но французите играха добре в защита и завършиха за 3:2.

Първата точка е за България с атака през центъра на Тодоров. След това блокът отрази атаката от зона 2 и Николай Пенчев завърши през блокадата - 2:0.

Стартовата шесторка на селекционера Пламен Константинов е същата като в предния мач: Георги Братоев, Владимир Николов, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов, Тодор Алексиев и Николай Пенчев. Либеро е Владислав Иванов

Отново Нели Петкова изпълнява химна на България. Този път акапелно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване