10/17/15 16:44
(http://www.dnevnik.bg/)

От Брюксел признаха, че патрулът е действал както трябва, каза Борисов по повод смъртта на границата


Нелеп инцидент, така премиерът Бойко Борисов определи днес пред журналисти смъртта на мъжа в района на Средец. Министър-председателят, който е в Доспат, за да открие спортната зала в града, допълни, че няма умисъл и граничните полицаи "нито са за медали, нито са за оставка.

Премиерът поясни, че е признато от висшите ръководители от Брюксел, че патрулът е действал така, както е трябвало. Той обаче не поясни от кого е дошло признанието. "Но 50 срещу трима е доста неравно", коментира Борисов.

Според него предприетите мерки за охрана на границата са достатъчни и допълнителни не са нужни. Премиерът е на мнение, че българската граница се пази най-добре от всички шенгенски. 

Междувременно в Средец, градът в които живее граничният полицай, произвел изстрела, започна подписка в негова защита. Около 16 часа пред парламента в София се събраха хора, организирали се във "Фейсбук", който също се обявиха в негова подкрепа.

"Не съдете граничния полицай, той е герой!"; "Долу ръцете от МВР!"; "Мобилизация - да освободим България от чуждата окупация!", са част от плакатите, които носят присъстващите около 100 души, съобщи "Фокус".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване