10/17/15 12:44
(http://pik.bg)

Предстои традиционният тенис празник с известни личности и деца аутисти

Предстои традиционният тенис празник с известни личности и деца аутисти

На 18 октомври, неделя, от 11:00 часа на кортовете на Националния тенис център ще се проведе традиционният тенис празник за деца аутисти.

Вече четири години Сдружение „Аутизъм днес“, Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", Сдружение "Тацитус" и Национална Асоциацията на ресурсните учители в България НАРУ, заедно с подкрепата на Българската федерация по тенис организират събитието, което се радва и на широка обществена подкрепа. Всяка година известни личности застават зад каузата за повишаване нивото на информираност за аутизма в българското общество и зачитане респекта към аутистичните личности.

В неделя в подкрепа на децата аутисти на корта ще излязат актрисата Елена Петрова и писателят Калин Терзийски. В последната година деца от аутистичния спектър провеждат безплатни тренировки по тенис веднъж седмично. Родители споделят, че ефектът от заниманията е осезаем – децата вече създават приятелства помежду си, а освен това с помощта на треньори от БФТ развиват и физическите си умения.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване