10/18/15 17:26
(http://www.dnevnik.bg/)

България остана без медал от Евроволей 2015


Българският национален отбор по волейбол остана без отличие от европейското първенство, след като загуби битката за третото място срещу Италия с 1:3 (20:25, 14:25, 25:23, 20:25). Тимът, воден от Пламен Константинов допусна второ поредно поражение в турнира и завършва на четвърто място в крайното класиране. 

Българските волейболисти спечелиха четири победи в първите си четири мача, а вчера бяха изключително близо до успех срещу Франция, който щеше да ги им даде шанс да се борят за европейската титла срещу сензацията Словения. Разочарованието от вчерашния мач очаквано беше обзело "лъвовете" и те не успяха да се вдигнат за двубой срещу Италия. 

ГЕЙМ И МАЧ ЗА ИТАЛИЯ! 

При 20:23 Владимир Николов се върна на полето за начален удар. За съжаление топката излезе встрани и Италия стига до четири поредни мачбола - 24:20. 

18:22 Италия се доближава на три точки от победата след блокаут на Хуанторена. 

Намеса на мрежата остави Агонцев извън разиграването и след това Алексиев беше хванат на блокада, което даде три точки аванс на Италия - 20:17.

16:18 Българските волейболисти върнаха още две точки и треньорът на Италия поиска таймаут. След него Виктор Йосифов направи страхотен сервис, който първоначално беше даден аут, но видео повторението показа, че е добър - 17:18. 

Зайцев направи още една точка от сервис, преди серията му да бъде спряна за 17:14. След това италианците сбъркаха и направиха четири удара, но сервис на Градинаров в мрежата оставя комфортен аванса им - 18:14. 

12:16 Пламен Константинов взе таймаут, но това не разстрои Зайцев, който първо направо ас, а следващият му сервис също не беше върнат в полето на Италия. Втората техническа пауза идва при четири точки аванс за "скуадра адура". 

12:14 Италия прави обрат и повежда с две точки. Първо Градинаров беше хванат на блок и топката се отби във Владислав Иванов за 12:13. След това и Йосифов беше хванат срещу троен блок след страхотен сервис на Зайцев. 

12:11 Българските волейболисти поддържат разликата. Учиков продължава да е стабилен, а Градинаров направи една от малкото си успешни атаките. 

8:7 България води при първото техническо прекъсване, след като Учиков отново се справи перфектно в завършването на атаката. Диагоналът започна колебливо след влизането си във втория гейм, но след това натрупа самочувствие с поредица добри отигравания.

6:6 Треньорът на Италия поиска таймаут, след който италианците изравниха. Зайцев продължава да тормози сериозно българското посрещане от сервис. 

6:4 Смяната на Николов с Учиков засега се оказва много удачна. Италия поведе с 4:3, но след това Учиков изравни с отлична атака. Добър негов сервис доведе до 5:4, а след това разликата стана две точки с блокада на Градинаров. 

Четвъртата част започна лошо за България. Италия реализира две поредни точки, но след това Тодор Алексиев не позволи да се стигне до ранно откъсване с отлична атака - 1:2. След това Хуанторена сбърка и резултатът е изравнен - 2:2. 

ГЕЙМ ЗА БЪЛГАРИЯ. Хуанторена отново затрудни българското посрещане, но този път "лъвовете" се справиха добре и Учиков успя да реализира третия геймбол - 25:23.


24:23 Посрещането на българите се подобри, а оттам и Агонцев може да използва много добре нападателите. Тодор Алексиев доближи България на точка от гейма с мощна забивка - 24:21. Италия спаси първия геймбол благодарение на блокаут. Вторият също беше неутрализиран, след като тежък сервис на Хуанторена даде шанс за контраатака. 

21:18 Италия съкрати изоставането си до две точки и Пламен Константинво поиска прекъсване. Това се оказа печелившо, защото след него Зайцев сгреши от сервис. 

19:15 Волейболистите на България взеха инициативата и треньорът на Италия поиска прекъсване. 

16:13 Ентусиазмът в играта на българския отбор определено се върна и това доведе до три точки разлика при втората техническа пауза. 

14:12 Николай Учиков направи два поредни аса и България повежда с две точки. В този момент треньорът на Италия поиска прекъсване, а публиката в залата изглежда се събуди. 

10:11 България изравни веднага след техническата пауза и дори имаше шанс да поведе в резултата, но атаката на Градинаров излезе в аут. 

6:8 Италия се оттегля с две точки аванс при първото техническо прекъсване. Италианците играят много спокойно в атака, за което доста им помага началният удар на българите и ръстът на Любомир Агонцев. 

4:4 Равностойно начало на гейма. За разлика от предишните два, засега българите не допускат ранно изоставане. 

Началото на третия гейм

ГЕЙМ ЗА ИТАЛИЯ. Играта на българския отбор тотално се разстрои и италианците стигнаха до десет поредни геймбола. Още първият беше реализиран след директна точка от сервис - 25:14. 


Четвъртата смяна на България идва при 13:21. Излезе Тодор Алексиев, а вместо него се появи Станислав Петков. На полето от стартовата шестица останаха само центровете. 

12:18 Българските волейболисти загубиха първите две точки след техническата пауза и Константинов взима таймаут. 

12:16 Италия взима солиден аванс при втората техническа пауза след директна точка от сервис на Османи Хуанторена. 

Още една смяна в българския отбор - Любомир Агонцев вместо Георги Братоев. 

Проблемите с контузиите в състава на България продължават. Николай Пенчев се хвана за крака и седна на пейката. В игра при 11:13 влиза Мирослав Градинаров. При първата си атака Градинаров прати топката в аут - 11:14.

10:11 Виктор Йосифов хвана на блокада Хуанторена и разликата беше намалена. 

5:8 Пенчев беше хванат на единичен блок от Зайцев за 4:7. Последва грешка от сервис на Джанели, а след това блокаут на Хуанторена запази аванса от три точки на Италия при първата техническа пауза. 

2:4 Николай Учиков, който остана на полето вместо Николов, беше хванат на блок и това доведе до първата брейк точка в гейма. 

Начало на втория гейм

ГЕЙМ ЗА ИТАЛИЯ. "Скуадра адзура" стигна до шест геймбола при 24:18. Българите спасиха първите два, но при третия успяха - 25:19. Голямото предимство на италианците идва в атака - 14 срещу 9 успешни. 


17:22 Ас на Джанели и геймът вече изглежда предрешен в полза Италия. 

Пламен Константинов взе таймаут, но след него Владимир Николов беше хваната на блокада - 17:20. Капитанът на българския отбор сяда на пейката и вместо него в игра се появява Николай Учиков. 

17:19 Нов обрат в резултата. Италианците получиха шанс да контраатакуват и се възползваха след блок аут за 18:17. След това "суадра адзура" направи успешна блокади и поведе с две точки. 

16:15 Втората техническа пауза идва при точка аванс за българските волейболити, които започнаха много стъписано мача, но след това се отпуснаха и заиграха много по-стабилно. 

14:14 Българските волейболисти бързо успяха да изравнят, след като Владимир Николов надделя над Ланца в битката на мрежата. 

12:14 Успешно видео обжалване на италианците попречи на България да поведе с 13:11. Вместо две точки аванса за българите се стигна до две поредни брейк точки за "скуадра адзура". 

10:9 Георги Братоев и Йосифов свършиха добра работа край мрежата, за да изравнят резултата, а след това италианците бяха хванати на блок и България поведе.

8:8 След прекъсването Виктор Йосифов направи успешна атака през центъра, а при следващото разиграване Зайцев прати топката в аут. Третата поредна точка в сметката на "лъвовете" доведе до равенство и първи таймаут за треньора на Италия. 

5:8 Първата техническа пауза идва при три точки аванс за Италия. Две поредни успешни атаки на Тодор Алексиев намаляват изоставането на България до 5:7, но след това италианците измъкнаха осмата си точка. 

2:6 Страхотната серия на Зайцев продължи и Пламен Константинов беше принуден да вземе таймаут. Първо нападението на България излезе в аут, а след това се стигна и до ас. 

2:4 Двубоят започна с продължителна точка и няколко спасявания от двата отбора, а в крайна сметка завърши с блокада на България. При 2:2 на сервис за Италия обаче застана Иван Зайцев и два пъти поред българските нападатели бяха хванати на блокада. 

Начало на двубоя

Тъй като началният час на двубоя беше променен с 15 минути заради италианското предаване, доста хора чакат пред залата на опашки, за да заемат местата си. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване