10/18/15 11:33
(http://www.klassa.bg/)

България ще спори за третото място срещу Италия

 Българите поведоха с два гейма във втория полуфинал от надпреварата на Стария континент, но допуснаха пълен обрат. Така Франция се класира за финала на турнира и ще спори за титлата със Словения, чийто състав изненадващо срази Италия с 3:1 гейма в другия полуфинал. България ще играе в мача за третото място срещу Италия.

Волейболистите на Пламен Константинов поведоха още в самото начало на първия гейм и след 8:3 и 16:10 при двете технически прекъсвания стигнаха лесно до спечелването на частта с 25:18.

Втората част бе далеч по-равностойна, като България изтоставаше и при двете техничеки прекъсвания – 5:8 и 12:16. Въпреки това националите ни успяха да направят обрат в своя полза и да спечелят гейма с 25:22.

Равностойно начало имаше и в третия гейм, като битката остана непредсказуеме до самия край на частта. Българите губеха с 6:8 при първото техническо прекъсване и с 14:16 при втората техническа пауза, но въпреки това успяха да изравнят при 24:24. Французите обаче имаха повече късмет в края на гейма и го спечелиха с 26:24.

В четвъртия гейм националите ни отстъпиха инициативата и отново изоставаха при техническите прекъсвания. Въпреки че на моменти изравняваха резултата, в крайна сметка играчите на Пламен Константинов отстъпиха с 21:25 в тази част и се стигна до тайбрек.

Тайбрекът започна страхотно за България след 4:1, но националите ни бързо допуснаха обрат при 6:8, а до края така и не съумяха да пречупят отново съперника. Така в крайна сметка играчите на Пламен Константинов отстъпиха с 12:15 и пропускат утрешния финал. България ще играе за третото място срещу Италия, а Франция ще спори с изненадата на турнира Словения за трофея.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване