10/18/15 20:49
(http://pik.bg)

Народният представител Десислава Атанасова към лекарите в Монтана: В мое лице Вие винаги ще имате подкрепа

Народният представител Десислава Атанасова към лекарите в Монтана: В мое лице Вие винаги ще имате подкрепа

В навечерието на празника на българския лекар - 19 октомври областният управител на област Монтана Ивайло Петров връчи почетни плакети на петима лекари от област Монтана. Трима от тях д-р Любов Митова, д-р Людмил Джурджов и д-р Станка Лазарова, общопрактикуващ лекар в село Громшин, са определени за най-добрите между първите сто джипита в България в списъка на Здравното министерство. Класацията е направена след изследване, анализ и оценка по утвърдени критерии на ефекта от диагностично-лечебните дейности при болни със захарен диабет, сърдечно-съдови и други заболявания.
Плакети на областния управител на Монтана получиха и двама лекари от многопрофилната болница в областния град. Това са д-р Антоанета Блажева – неонатолог и д-р Захари Николов – акушер - гинеколог. Те са номинирани от Регионалната колегия на Българския лекарски съюз за „Лекар на годината - 2015“.

На церемонията присъстваха народният представител Десислава Атанасова, председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев, заместник-областният управител Нина Петкова и лекари от област Монтана.

„Никой, по никакъв начин не може да отнеме уважението, признателността и доверието на вашите пациенти, което е напълно заслужено”, каза в приветствието си към лекарите от Монтана Десислава Атанасова. С каквито и трудности да се сблъсквате вие винаги сте отстоявали Хипократовата клетва и сте били близо до своите пациенти, добави народният представител. Тя поздрави областния управител за инициативата да постави началото на този знак на признание и уважение към лекарите в област Монтана.„Вярвам, че поводът е не само предстоящият празник на българския лекар. Обществото ни има нужда да отдава признание на тези, които го заслужават. Българският лекар с право заслужава това признание. В мое лице Вие винаги ще имате подкрепа”, подчерта Десислава Атанасова. Всеки от отличилите се медици получи от народния представител икона на Св. Иван Рилски Чудотворец – покровителят на българските лекари.

От своя страна областният управител пожела на наградените медици да продължават все така със същия дух и отговорност да се грижите за живота и здравето на техните пациенти. „Вие българските лекари получавате най-голямата награда – вярата и доверието на хората, за чието здраве се грижите. Насърчавйте младите си колеги, да приемат вашия опит и да останат да работят в Монтана”, добави той.

„Хубаво е когато държавата вижда и оценява работата на българския лекар. Днес, в лицето на държавата, областният управител на Монтана отдаде нужното признание на лекарите и всички, работещи в системата на здравеопазването”, заяви д-р Грозев. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване