10/18/15 13:38
(http://www.dnevnik.bg/)

Трети център за настаняване на мигранти е бил опожарен в Швеция


Сградата на бивше училище в шведския град Кунгсбака, където трябваше да бъдат настанени бежанци, е била подпалена тази нощ, съобщи шведската осведомителна агенция, цитирана от БТА. Причините за пожара се разследват, като в гасенето му са участвали три пожарни бригади.

Близо половината от сградата е пострадала, съобщиха местните власти, цитирани от ДПА. В нея трябваше да бъдат настанени двайсетина новопристигнали семейства.

Това е третият център за настаняване на бежанци, който бива опожарен през последните дни. Сградата в Кунгсбака изгоря ден след подпалването на друго бивше училище в южния град Юнгбю, където също беше планирано да бъдат настанени около 80 бежанци бежанци. Миналата сряда изгоря барака в южната провинция Сконе, която местните власти бяха преоборудвали в център за настаняване на деца мигранти, пристигнали в Швеция без родители. Центърът трябваше да бъде открит на следващия ден след пожара.

Междувременно продължава напливът на бежанци към Словения от Хърватия, след като Унгария затвори границите си. За изминалия ден на границата на Словения са пристигнали над четири хил. души, като страната може да се справя с около 2500 души дневно. Вчера Словения включи и армията в защита на границата си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване