10/19/15 12:32
(http://pik.bg)

65 деца ще имат нов дом и родители в Плевен

65 деца ще имат нов дом и родители в Плевен

Благодарение на успешната работа на община Плевен и лично на проф. Стойков 65 деца намериха своя топъл и слънчев дом само за четири години. Тези деца са щастливи и доволни, защото имат родители. Благодарим за отзивчивостта и добротата на проф. Стойков. Това казаха представители на приемни семейства при среща с кандидата за кмет проф. Стойков, на която присъства и екипът от социални работници, водени от Габриела Симеонова, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Плевен.

Проф. д-р Димитър Стойков, кандидат за кмет на Плевен се срещна с 35 приемни семейства по програма „И аз имам семейство“. Съпричастност, човечност, отзивчивост са думите определящи хората протегнали ръка на децата в неравностойно положение. Никога до сега не е срещано такова разбиране по тази тема. За първи път в Плевен се заговори за приемни семейства, благодарение на усилията на екипа на професора – коментираха събралите се.

„Работим по редица социални програми и една от тях, която се реализира успешно е „И аз имам семейство“. Изключително съм щастлив, че намерихме дом и грижа за всичките тези 65 деца. Продължаваме да работим, за да можем да изведем децата от домове в едно по-добро за тях място. Да усетят топлата родителска грижа, да срещнат вашата любов. Винаги съм работил за детската усмивка, за щастливото детство и за бъдещето им. Ще продължа да работя за това.“, каза проф. Стойков. На срещата бе обсъдено и какви са основните характеристика на програмата.

Краткосрочно настаняване на дете в приемно семейство се предприема за срок до една година с цел подкрепа на полагащите грижи за детето и последващата реинтеграция.

Дългосрочно настаняване на дете в приемно семейство се предприема в случаите, когато опитите да бъде предоставена сигурна семейна среда на детето, реинтеграция в биологичното семейство или осиновяване, са завършили с неуспех в рамките на краткосрочното. Така фокуса на взаимната подкрепа е цялостен коментираха участниците в срещата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване