10/19/15 11:43
(http://pik.bg)

Al jazeera-Balkans: Увеличава се ксенофобията в България

Al jazeera-Balkans: Увеличава се ксенофобията в България

Българското правителство по всякакъв начин се опитва да възпрепятства бежанската вълна да минава през територията на страна. Освен голямата ограда, която издигнаха на границата с Турция, българските полицаи са първите, които употребиха оръжие с истински патрони срещу бежанците, коментира Al jazeera-Balkans

Според телевизията наред с кризата с бежанците се увеличава и ксенофобията в страната. Сирийците, които живеят в България, твърдят, че страна е техният втори дом. Това не се промени и в началото на кризата с бежанците, но се промени отношението на българите с прямо тях. 
„Чувстваме се добре, но е лошо това, че в последно време, заради бежанската вълна, обществото започна да гледа на нас различно”, заявил Махер Ибрахим, сириец, живеещ в София. Според него бежанците се ползват за политически пропаганди, а ксенофобията е все по-голяма. Телевизията посочва, че против ксенофобията е само партия ДПС. 

„Бежанската вълна създава страхове, а страховете създават нетолерантност, ксенофобия и ислямофобия. Поради тази причина нашата философия е всяка държава да намери своят етнически и религиозен баланс. Тази философия няма алтернатива”, заявил лидерът на ДПС Лютви Местан. Той е осъдил и издигането на огради на границата с Турция. 

„Европа не може да издига огради пред човешката трагедия. Затворена с бодлива тел ЕС е мъртъв европейски съюз”, заявил Местан. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване