10/19/15 11:46
(http://www.dnevnik.bg/)

Бойко Борисов даде показания по делото за фалшифицирания му подпис


Министър-председателят Бойко Борисов се яви в Софийския районен съд (СРС), за да свидетелства по делото за фалшифициране на подписа му от времето, когато бе кмет на столицата.

През 2008 г., когато бе кмет, Борисов подаде сигнал до прокуратурата, че чрез фалшифициран негов подпис е придобит незаконно терен в столичния район "Триадица". Купувач бе фирмата на Петър Драшков, брат на бившия заместник-шеф на ДАНС Иван Драшков. По вина на прокуратурата обаче обвинението срещу Драшков падна и делото срещу него бе прекратено. Така към днешна дата подсъдими останаха Ивалина Трифонова (тогава се е водела безработна) и Даниела Малинова (служителка на старата архива на СРС по това време).

Днес в залата премиерът носеше в себе си сигнала, който е подал до градския прокурор на София Николай Кокинов, тъй като оттогава е минало много време. Идеята на общината е била на това място да се построи детска градина, като Борисов припомни, че като кмет е водил борба за много детски градини и подчерта, че и в момента върху този терен има детско заведение.

До сигнала на бившия столичен кмет се стига, след като му било съобщено за подписан от него договор за продажбата на общински имот. Подпис, който той не е поставял, разказа самият Борисов пред съда, като използва многократно думата "категорично".

"Не само не са моите тези подписи, но и тука са различни", каза премиерът, след като видя договора с подправения му подпис. Попитан дали печатът върху документа в действителност е на Столичната община, Борисов каза, че няма спомен за това, "даже сега не знам какъв е печатът".

След като даде показания, премиерът беше изведен през служебния вход, като избегна срещата с журналисти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване