10/19/15 10:31
(http://pik.bg)

Борисов се яви като свидетел на разпит за "Златното пате"

Борисов се яви като свидетел на разпит за "Златното пате"

Министър-председателят Бойко Борисов се яви като свидетел в Софийски районен съд по делото за скандалната имотна измама, добила известност като "Златното пате", предаде Novini.bg.

Наказателното дело е заведено срещу Даниела Малинова и Ивалина Трифонова-Янакиева, по обвинение за измама в особено големи размери. В минало съдебно заседание съдът прекрати обвинението спрямо Петър Драшков, брат на бившия зам.-председател на ДАНС Иван Драшков.

Разплитането на този случай започна през 2002 г., когато тогавашният кмет на София Бойко Борисов разгласи, че общински имот от 14 дка в столичния кв. "Стрелбище" е бил продаден с измама, като са му фалшифицирали подписа. В хода на процеса стана известно, че Петър Драшков е купил терен за 973 хил. лв. чрез фирмата си.

Разследването срещу Драшков се точеше от 2008 година. Той бе подсъдим за скандалната измама със софийски имоти, добила популярност като аферата "Златното пате". За Ивалина Трифонова се твърди, че е измамила Драшков, представяйки се за служител на общината.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване