10/19/15 11:03
(http://pik.bg)

Започва модернизацията на зона за рекреация около Панчаревското езеро

Започва модернизацията на зона за рекреация около Панчаревското езеро

От днес започваме изпълнението на проект, свързан с изграждането и модернизацията на зона за рекреация около Панчаревското езеро. Това каза пред журналисти Любомир Христов, зам.-кмет на Столична община, при проверка на изграждане на тротоари и велоалеи по пътя за Панчаревското езеро, цитиран от "Фокус".

"Проектът включва укрепване на пътната част, която е разположена основно от страната на трибуните. Там имаме няколко пропадания на трасето и се наложи да започнем изпълнението на този проект както с цел осигуряване на максимално безопасно обслужване на разположените по протежението на пътя различни спортни съоръжения, така и развитието и обезопасяването на цялата зона в района поради големия интерес и голямата посещаемост в пролетните и летните месеци", заяви Христов.

По думите му, част от проекта предвижда основен ремонт и изграждане на тротоари по цялото протежението на урбанизираната територия на Самоковския път, както и основен ремонт на моста над реката, цялостен ремонт на осветлението по протежението на целия проект, включително от страната на трибуните, алейно улично осветление и обособяване на велотрасе - почти 8,5 км. "Това е част от първия етап на проект, с който планираме да изпълним велотрасе, свързващо Панчаревското езеро с кв. "Горубляне" по протежението на целия път", посочи той.

"В момента като стопани разговаряме с Агенция "Пътна инфраструктура", за да можем да съчетаем дейностите, както по отношение на основен ремонт на този участък - между Околовръстен път и табелата на края на с. Кокаляне, така и изпълнение на ново осветление по протежението на този път и развитие на велотрасето, за да можем да дадем възможност на велосипедистите да стигнат до езерото, без да се налага да използват натовареното шосе", обясни Христов. "Това ще бъде етап, който се надявам да започнем още след края на следващото лято, тъй като в момента текат действията по проектиране, установяване на собствеността по протежението на пътя, съгласуване на всички видове строителни работи и предстои подготовката на бюджета на Столична община за следващата година", добави той.

"Водим разговори с колегите от АПИ да съвместим финансиранията на различните видове действия, за да може да се получи един цялостен завършен проект - основно ремонтиран път, с осветление, велотрасе по протежението до Околовръсния път на София, с тенденция за свързване с велотрасето с кв. "Дружба" и централната градска част", каза още Христов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване