10/19/15 14:32
(http://pik.bg)

Земеделски производители внасят сигнал срещу зам.-министър

Земеделски производители внасят сигнал срещу зам.-министър

До края на седмицата ще внесем сигнал срещу заместник-земеделския министър Васил Грудев в компетентните служби с факти, данни и обстоятелства, които описват извършваните от него престъпления. Те са за милиони евро, реализирани са огромни печалби. Това каза Александър Атанасов, председател на Асоциацията на агроекологичните земеделски производители.

Днес пред земеделското министерство се събраха земеделски производители на протест, насочен срещу незаконните и неправомерни действия на ресорния зам.-министър на земеделието и храните Васил Грудев, отговарящ за ПРСР.

Според тях той неправомерно и в нарушение на всички административни процедури еднолично, и въпреки категоричното несъгласие на експертите, участвали в работните групи, променя наредби точно преди излизането им в Държавен вестник.

Протестиращите искат да помогнат на министър Десислава Танева и призоваха министър-председателя Бойко Борисов да чуе истината за действията на Васил Грудев, и да се освободи от, по техните думи, псевдоексперта.

Протестът беше за липсата на диалог и желание на министерството да не предприема и извършва нормативни промени, които са абсурдни, неаргументирани и в нарушение на действащите норми, законодателството и най-вече в противоречие на приетите програма и регламенти на Европа. Според тях това ще доведе до санкции. „Надявам се все пак да не бъде спряна програмата и да платят цената нашите членове и другите земеделски стопани”, каза още Атанасов и даде пример с направлението по мярка 214 сеитбооборот, който спасило 1 млрд. на България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване