10/19/15 21:42
(http://www.klassa.bg/)

Камера снима с 16 обектива

 Миналата година Apple закупи малка израелска фирмана име Linx. Сделката е била държана под ключ и отчасти защото придобитото дружество е сравнително непознато. Технологията, върху която е работило дружеството има потенциала да направи революция във смартфон фотографията. Вместо да използва традиционната конфигурация с една леща и един-сензор, Linx използва на набор от камери, за да се изгради по-голямо, по-добре осветена и по-малко ярка снимка. В близко бъдеще, iPhone може да се възползва от тази идея - но същевременно, един от бившите съперници на Linx удари Apple. Light L16 е джобен фотоапарат, с шестнадесет сензори, които прави 52-мегапикселови снимкии с DSLR качество.

Задната страна на L16 е покрита с набор от лещи и изглежда почти извънземно с множество цифрови очите подредени по привидно нелогичен начин. В действителност, тези шестнадесет камери са много внимателно подредени. Когато натиснете бутона на затвора, десет от тях едновременно се задействат. Всяка една камера прави 13 мегапикселово изображение, което се използва в изграждането на много по-голяма комбинирана снимка. Отделно от значително по-високата разделителна способност, тази система позволява на L16 да прави в по-светли снимки с цифрово намалена яркост. Това означава, че можете да префокусирате изображения, след като сте ги направили.

 

Въпреки относително компактния размер на L16, той може да създава снимки, които си съперничат с тези на водещи DSLR устройства като Canon EOS 5D например. Има три фокусни разстояния от които да избирате - пет от камерите работят при 35 мм, пет при 70мм и шест при 150мм - благодарение на специалните лещи, които използват огледала, за да се поберат в малкото пространство с размерите на телефон. Отделно от бутона за снимане, всички контроли могат да бъдат открити на пет инчовия сензорен екран.

Това устройство ни показва какво може да е бъдещето на джобната фотография.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване